Ilyen nincs: szíriai bombázásként mutatta be a videójátékot

Ahmed Músza hetente jelentkező politikai show-jának legutóbbi adásában a szíriai orosz beavatkozás volt a téma. A műsorvezető lelkesen üdvözölte Moszkva kemény fellépését.
 
"Oroszország nem játszik. Az amerikaiak csak játszadoztak, valójában nem akarták legyőzni az Iszlám Államot. Az oroszok most megteszik."  - vélekedett Músza. Idáig nem is lett volna semmi baj, világszerte százmilliók osztják ezt a meggyőződést, nem is alaptalanul.
 
A bajok ez után kezdődtek. 
Az oroszok valóban megsemmisítik a terroristákat. Hadd mutassak erről egy rettenetes felvételt
 - konferált fel egy videót nagy lelkesedéssel. Nem is hazudott. A bejátszás tényleg rettenetes volt - rettenetesen égő. A felvétel ugyanis, amelyről azt hitte, hogy az orosz légierő akciójáról készült, valójában
egy helikopteres szimulátor játék netre feltöltött videója volt. 
Az őrület 2:45-től szabadul el. 
 
 
Múszának az sem tűnt fel, hogy a pilóták angolul beszélnek egymással. A videó eredetében amúgy nem tévedett: az Apache Air Assault egy orosz játékfejlesztő cég 2010-ben kiadott terméke. Az orbitális mellényúlásra egy egyiptomi portál hívta fel a figyelmet, azóta a sztori már felszántotta az internetet. Milliók röhögnek Múszán, akinek sokan tippeket küldenek, hogy különböző eseményeket milyen videókkal lehetne illusztrálni. A kairói közlekedésre például a Carmagedont ajánlották.
 
[[nid:175431]]