Itt a kérelem, amivel felmenthetőek a gyermekek az iskolába járás alól

Itt a kérelem, amivel felmenthetőek a gyermekek az iskolába járás alól

Az ADOM Diákmozgalom kérte meg a TASZ jogászait, hogy készítsenek egy kérelem mintát, melyet a szülők beadhatnak az iskolák számára, ha nem szeretnék alsó tagozatos gyermeküket iskolába vinni a rendkívüli vészhelyzet idején.

Ahogy fogalmaznak Facebook-bejyegzésükben,

Amennyiben a kormány nem fog felelős döntést hozni, arra az esetre készülünk egy vészmegoldással!

Egy pedagógustól azt is megtudták, hogy a KRÉTA rendszerében olyan módon is lehet igazolást elkönyvelni, hogy az ne számítson bele a meghatározott 250 órányi hiányzásba, erről azonban bővebb információt nem osztottak meg.

A kérelem minta innen tölthető le.

A szokásos csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta az április 19-re ütemezett iskolák újranyitásáról, hogy "egy konzultáció" eredményére alapozva hozták meg a nyitás melletti döntést -  - noha a legutóbbi, online nemzeti konzultáción erről, vagy az oktatásról valójában szó sem esett. Úgy látja, minden feltétel adott, hogy a lehető legbiztonságosabban induljanak újra az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai.

A szakszervezetek sem javasolják az április 19-i iskolanyitást

Az öt szakszervezeti szövetség közös nyilatkozatban hívta fel a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány miatt a gyerekekre is veszélyes az óvodák és az általános iskolák kinyitása. A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) eljuttatta a közös állásfoglalást az Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi).