Ismered a lézeres szőrtelenítés előnyeit? (x)

Ismered a lézeres szőrtelenítés előnyeit? (x)

A nők és a férfiak számára egyaránt jelenthet problémát a szőrösödés. A természetes folyamat sokak számára okoz kellemetlen pillanatokat, főként a nyári időszakban, amikor testrészeink jobban láthatóak.

Bár a naturalista trendek ellenzik a szőrtelenítést, mégis a legtöbben igénylik ezt. A lehetőségek széles körűek, hiszen borotválással, gyantázással, epilálással is eltávolíthatjuk a nem kívánt szőrszálakat, de a legkíméletesebb és tartós megoldás a lézeres szőrtelenítés, amit az Aesthetica Orvosi Központban már több mint 700.000 alkalommal végeztek, így a klinika szakembereinek segítségével keressük a választ arra, milyen előnyei vannak ennek a módszernek és kinek ajánlott a kezelés.

Előnyök

A leggyakrabban használt szőrtelenítési módszerek között találjuk a borotválást, mely ugyan pofonegyszerű, mégis akár naponta kell elvégezni és a helytelen módon történő eljárással sebek keletkezhetnek, illetve a rossz eszközhasználata gyulladást is okozhat. Sokan választják a villanófényes szőreltávolítást, mely azonban nem mindenkinek ajánlott, égési sérüléseket eredményezhet. A gyantázás ugyan hosszabb ideig tartós, de fájdalmas szőrtelenítési mód.

A legjobb megoldás a lézeres szőrtelenítés, mely hosszú távon jelenti a szőr eltávolítását és minimális kellemetlenséggel jár. A nyolc alkalmas kezeléssorozat elején tapasztalható már az eredményesség, mely végén a szőrszálak eltávolításra kerülnek.

Kinek nem ajánlott?

A lézeres szőrtelenítés nők és férfiak számára egyaránt ajánlott beavatkozás, mely azonban bizonyos bőrtípusok esetében nem ajánlott. A legmegbízhatóbb bőrtípus-meghatározás, a Fitzpatrick-skála alapján beazonosítható, hogy ki vállalkozhat a szőrtelenítés ezen módjára. A világosabb tónusú bőrrel rendelkezők esetében a leégés jóval nagyobb eséllyel történhet meg, így nekik más reakcióik lehetnek erre a fajta kezelésre.

A terhesség és szoptatás idején sem javasolt a lézeres szőrtelenítés elvégzése. De nem azért, mert káros lenne az anyára vagy a babára, hanem mert a hormonális változások befolyásolhatják a kezelés eredményességét. Nem ajánlott továbbá a bőrbetegségben szenvedőknek, az ősz vagy nagyon világos szőrűeknek vagy a nagymértékben napbarnított bőrrel rendelkezőknek sem a beavatkozás.

A szőrtelenítés menete

A kezelés eredményességének több feltétele is van, mely már a beavatkozás megkezdése előtt a páciensek felelőssége. Legalább hat héttel a lézeres szőrtelenítés megkezdése előtt el kell kezdeni a fényvédők használatát a kezelt területeken. Két héttel a beavatkozás előtt kerülni kell a szoláriumot és a napozást. A kezelés előtti este pedig le kell borotválni az adott testrészeket.

Mielőtt belevágunk a lézeres szőrtelenítésbe, a specialista előzetes konzultáción határozza meg a kezelési tervet, a pácienssel közösen meghatározva a kezelendő területeket, és az is kiderül ekkor, hogy alkalmas-e a kezelendő bőre és szőre a lézeres beavatkozásra. A végeredmény tökéletesen sima és selymes bőr.