Jakab Péter: az uniós bérek elérése érdekében átfogó adó- és járulékcsökkentésre van szükség

Jakab Péter: az uniós bérek elérése érdekében átfogó adó- és járulékcsökkentésre van szükség

Magyarország miniszterelnöke, mint valami király, a Budai várból letekint a vidék Magyarországára és talán ő maga is elhitte azt, hogy a Magyar Nemzeti Bank számításai szerint, az átlag magyar családnak 16 millió forint megtakarítása van

- mondta Cserkeszőlőn Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Csányi Tamással, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjével megtartott lakossági fórumon.

A Jobbik elnöke beszélt a politikai, gazdasági, erkölcsi és - tekintve, hogy a fideszes Boldog István is ott él - helyi ügyekről, problémákról. Jakab Péter hangsúlyozta, hogy a vidéki és főleg a keleti régiókban élők magukra lettek hagyva, amit az elszegényedő és elnéptelenedő falvak sokasága is bizonyít.

Jakab Péter egyebek mellett szólt az Orbán kormány egyik legrosszabb döntéséről, hogy Orbán Viktor minden előzmény és ígéret ellenére, továbbra is olcsó munkaerőként tekint a magyar munkavállalókra. 

Az olcsóság szerinte a mi versenyelőnyünk. Én óva inteném a kormányt, hogy a magyar munkavállalót olcsósággal versenyeztesse például a vietnámi, vagy thaiföldi munkavállakókkal, mert ezt a versenyt soha sem fogjuk és nem is akarjuk megnyerni, mert ez a gazdaságpolitika a szegénységet konzerválja és hogy milyen mértékben, azt a vidék Magyarországán látjuk

- tette hozzá Jakab Péter.

A pártelnök szerint bár Orbán Viktor kelet felé és Oroszország felé tereli Magyarországot, de ha már 2004-ben beléptünk az EU-ba, akkor uniós szintű béreket kell adni a magyar embereknek. Jakab Péter ezért „nulladik lépésként” a korrupcióval szembeni zéró toleranciát hirdette meg.

Jó helyen mondom ezt... Ugye Boldog István szülő hazájában, ahol másról sem szól a helyi közélet, mint a mérhetetlen és fedhetetlen lopásról

- idézte fel a térség fideszes országgyűlési képviselőjének ügyeit a Jobbik elnöke.

A pártelnök közölte, ha 2022-ben megalakul az új nemzeti egységkormány, az egyik első lépés az lesz, hogy csatlakozunk az Európai Ügyészséghez.

Véget kell vetni a „visszaosztások” korszakának, véget kell vetni annak, hogy kifosztják a magyar embereket, a lopott pénzt pedig vissza kell adni azoknak, akiktől ellopták, és akik ezért megdolgoztak

jelentette ki a Jobbik miniszterelnö-jelöltje.

Jakab Péter hangsúlyozta, meg kell becsülni a multikat, de jelezte hogy a kormány a hazánkba települő multiknak a különféle adókedvezmények mellett, 15 millió forintot fizetett minden magyar alkalmazott után.

Ebben a térségben is van tehetséges kis és közepes vállalkozók, (kkv) akik összetennék a két kezüket, ha munkahelyenként 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnának a kormánytól

- mondta a Jobbik elnöke, aki szerint így jutna pénz a vidék fejlesztésére, munkahely teremtésre és a munkavállaló anyagi megbecsülésére is.

Ehhez, és hogy a kkv szektor is kitermelhesse a magasabb bért, Jakab Péter szerint átfogó adó és járulék csökkentésre van szükség. 

Véget kell vetni venni annak, hogy Európa rekorder adózás sújtja a magyar vállalkozásokat és a magyar munkavállalókat

- hangsúlyozta Jakab Péter.

A Jobbik elnöke ezután Csányi Tamásnak adta át a szót, aki a Jobbik színeiben indul a helyi előválasztáson.
 
Nem véletlenül állunk itt a 40 fokban a bölcsőde előtt. Ez a bölcsőde 250 millió forintból valósulhatott meg volna, de valójában még plusz 100 milliót hozzá kellett tegyen a község előző vezetése. Ezáltal egy 28 férőhelyes bölcsőde, 350 millióból valósult meg. Ezt azt hiszem Budapesten is megállná a helyét. Hol van a pénz?

Csányi Tamás ezzel a jogos felvetéssel kezdte beszédét.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje szerint hiába nevezi magát a Fidesz és Boldog István kereszténynek, konzervatívnak, Boldog Istvánnak nem okozott problémát meglopni a cserkeszőlőieket, a mezőtúriakat, Jász-Nagykun-Szolnok-megyeieket.

Csányi Tamás és Jakab Péter is arra hívta fel a figyelmet ahhoz, hogy véget vessenek a NER által intézményesített lopásnak az országban, 2022-ben le kell győzni és el kell kergetni a hatalom jelenlegi gyakorlóit.