Jakab Péter szerint Orbán Viktor azt üzente, hogy a kormány támadása összeomlott

Jakab Péter szerint Orbán Viktor azt üzente, hogy a kormány támadása összeomlott

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, az N1 TV-nek adott interjút, ahol arról beszélt, "február elején még azt hazudta Orbán, hogy a kormány támad, a vírus védekezik", ma pedig a kormány bejelentette, "a vírus támad, az ország meg bezár".

"Február elején azt mondta Orbán Viktor vezérlő tábornok, hogy a vírus védekezik, mi pedig támadunk. Aztán február végén azt mondta, hogy az elkövetkezendő két hét piszok nehéz lesz, az egészségügy pedig a határait fogja feszegetni. Most meg úgy tűnik, hogy a támadás összeomlott" 

- összegezte Jakab Péter, a Jobbik politikusa Orbán Viktor elmúlt hetekben adott nyilatkozatait a vírushelyzet tekintetében. Hozzátette, Orbán Viktor elfelejtette, hogy a kórházakban nem a katonák fognak a vírus ellen eredményesen harcolni, hanem az orvosok meg a szakdolgozók, akik most tömegével nem írják alá az új egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést, amely miatt egyes vidéki kórházak már a "működésképtelenség szélére jutottak".

"Minden eszköz adott volt a kormány számára, hogy felkészüljön. Egy éve felhatalmazási törvények közepette éljük az életünket, a kétharmad nem volt nekik elég, de ezen túl is minden lehetőséget megkaptak, hogy eredményesen küzdjenek a válsággal szemben. Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor a kapituláció útjára lépett. Legalábbis ezt mutatja az, hogy az egészségügy, akkor amikor helyt kéne állni, akkor a kormány hibájából az összeomlás szélén áll.

Elmondta, hogy a kormány tavaly márciusban, a pandémia kitörésekor, nem bértámogatást adott, nem az álláskeresési járadék meghosszabbítása mellett döntött, nem az ápolóknak adtak extra juttatásokat, amiért kitartanak a frontvonalban, hanem azon okoskodott, hogy hogyan lehet korlátlan idejű hatalmat megszavaztatni magának az Országgyűlésben. 

A műsorvezető arról is kérdezte Jakab Pétert, milyen változás hozhat az ország számára az, hogy február végén az ellenzéki pártok megállapodtak az előválasztás feltételeiről és a közös indulásról. 

"Óriási munka van mögötte, és kevés csatazaj, ami azért is nagy szó, mert ez azt jelenti, hogy az ellenzék fegyelmezetten dolgozik együtt a tárgyalóasztalnál" 

- mondta Jakab Péter, hozzátéve, a jelenlegi helyzetben nem a múlttal kell foglalkozni, mert az ország jelenlegi sorsa sokkal előrébb való most. Véleménye szerint az ellenzéki pártok megértették, hogy most nem egymás ellen kell harcolniuk, ugyanis a jelenlegi választót nem az érdekli, hogy Jakab Péter vagy Gyurcsány Ferenc hogy érzi magát egy tárgyalóasztalnál, hanem van egy feladatuk, hogy leváltsák a jelenlegi korrupt és hazug rendszert. 

Emlékeztetett a Jobbik politikusa, hogy a pártelnökök találkozóján kiadott nyilatkozatban nemcsak azt deklarálták, hogy a 2010 utáni korrupt rendszernek kell véget vetni, hanem azt is, hogy az elmúlt 30 év hibáit is ki fogják javítani. 

"Én azt gondolom, hogy 2022-ben nem csupán kormányt, de korszakot is tudunk váltani."