Jakab Péter: Orbán Viktor mások béréből és fizetéséből élt mindig is

Jakab Péter: Orbán Viktor mások béréből és fizetéséből élt mindig is
"És van bőr a képén"

- így reagált Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán Orbán Viktor mai rádióinterjújára, amiben a kormányfő többek között arról beszélt, hogy ő is a bérből és fizetésből közé tartozónak tartja magát. 

"Orbán ma azt mondta, hogy – ahogy minden bérből és fizetésből élőt – őt is megviselte a válság, merthogy ő is bérből és fizetésből él. Ő, aki soha egy percet nem dolgozott a Parlament falain kívül. Ő, aki maximum mások béréből és fizetéséből élt mindig is. Ő, aki nem miniszterelnökként fog bevonulni a történelemkönyvekbe, hanem tolvajként, aki ellopott egy országot. Ez az ember ma azt hazudta, hogy ő tudja, milyen bérből és fizetésből élni. Egy frászt tudja. Lövése nincs arról, mit jelentenek a bizonytalan mindennapok, ahol csak két dolog biztos: az alacsony fizetés és a növekvő ár"

- írta Jakab Péter.

A Jobbik elnöke hangsúlyozta azt is, hogy a bérből és fizetésből élőket valóban megviselte a válság, a tolvajokat viszont nem. Orbán legszűkebb köre a válság alatt is 800 milliárddal lett gazdagabb - idézte föl.

"Nekik a jövő kiszámítható maradt: dől a lé, ahogy eddig is. Minden más meg legyen a bérből és fizetésből élők baja, ahogy eddig is. Még pár hónap, és a kiszámítható jövő teljesen mást fog jelenteni tolvajnak és tisztességes magyarnak egyaránt. Egészen pontosan ezt: fizessenek meg a tolvajok, éljenek végre jól a magyarok!"

- szögezte le Jakab Péter. 

Márciusban átlagban 290 ezret vittek haza a bérből és fizetésből élők

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 435 200 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset pedig 289 400 forint volt 2021. márciusban - áll a KSH pénteki gyorstájékoztatójában. Mindkét érték 8,7 százalékkal magasabb, mint 2020 márciusában. A bruttó átlagkeresete közfoglalkoztatottak nélkül számítva 445 600 forint volt.