Jakab Péter: A vidék elszegényedik, a vidék kiürül, valamit tenni kell!

Jakab Péter: A vidék elszegényedik, a vidék kiürül, valamit tenni kell!

Meghallgathattuk Palkovics miniszter úr beszámolóját és kiderült, hogy soha nem volt még ilyen jó a helyzet Magyarországon, mint most, még a munkahelyek számát is sikerült emelni, és úgy tudom, hogy két hónap alatt több mint 60 ezren veszítették el a megélhetésüket... Ezért azt javaslom a bizottságnak, hogy a meseírók világából, térjünk vissza a valóság világába, mert a valóság egészen más képet mutat

- mondta Jakab Péter, a vállalkozásfejlesztési bizottság ülését követően, miután meghallgatták Palkovics László innovációs és technológiai miniszter éves beszámolóját.

Ezen a testületi ülésen szavazta le kormánytöbbség, a Jobbik elnökének a vidéki bérek felzárkóztatásáról szóló javaslatát.

Jakab Péter szerint, Palkovics értékelésével szemben, a valóság azt a képet mutatja, hogy az ország pokolian nehéz helyzetben van a koronavírus-járvány miatt, de az is tény, hogy vannak olyan országrészek, ahol a válság nem most kezdődött, hanem már 30 éve tart. A Jobbik elnöke úgy fogalmazott, hogy ezekben a megyékben, városokban, falvakban, óriási a bárszakadék. Az ott élők jóval kevesebbet keresnek ugyanazzal a munkával, mint például a fővárosiak és ez a bérszakadék folyamatosan nő, ezért az ellenzéki párt elnöke, kormányzati beavatkozást sürgetett.

A Jobbik elnöke, három pontos javaslat-csomagban javasolta a bérfelzárkóztatást, amelynek lényege, hogy az állam tulajdonában lévő gazdálkodó szervezetek, alkalmazzák az egyenlő munkáért, egyenlő bér elvét.

Például egy nyíregyházi postás, ne keressen kevesebbet, mint budapesti kollégája, hiszen a nyíregyházi postás táskája nem könnyebb, mint a fővárosi postás táskája. Tehát ki kell egyenlíteni a béreket az állami szektorban. A második pont pedig úgy szól, hogy a kormány tárgyalja újra a multinacionális cégekkel a stratégiai megállapodásokat, és végezetül lehetővé kell tenni, hogy a kis -és középvállalkozók (kkv) is tudjanak béreket fejleszteni

- mondta a Jakab Péter, a bizottsági meghallgatáson.

A Jobbik elnöke szerint valamit tenni kell, mert a vidék elszegényedett, ezért azt kérte a testülettől, hogy támogassák pártja javaslatát. Azonban a vállalkozásfejlesztési bizottság Fidesz-KDNP-s többsége 6 nem, 4 igen és 1 tartózkodás mellett elutasította Jakab Péter előterjesztését.