Jelentős orrbavágás és háború lesz

Lázár János nem szívesen kerülne konfliktusba Pintér Sándorral. Kormányinfó 51.

Lázár János 51-dik alkalommal is megtartotta majdnem egyszemélyes showműsorát, a Kormányinfót. Mivel szokás szerint iszonyúan hosszú és nehezen emészthető, helyenként pedig agyzsibbasztóan unalmas is, ezért most olvasóbaráttá alakítjuk a beszámolónkat, és a lényegre szorítkozunk.

Nincs kormányinfó jó hírek nélkül, nekünk pedig van szívünk, így megosztjuk önökkel ezeket:

Lázár beszámolója szerint

  • - az első négy hónapban is töretlenül nőtt a munkavállalók száma, 12 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség,
  • - soha ilyen alacsony nem volt a jegybanki alapkamat,
  • - csökken az államadósság, 75 százalék, ezen belül a külföldi adósság aránya 30 százalékra esett vissza,
  • - a költségvetési hiány hosszú ideje nem volt ilyen alacsony, hatodik éve tartjuk az EU-s elvárást,
  • - 2,5 milliárdnyi aktívum a külkereskedelemben,
  • - felpörgött a lakásépítés a CSOK-nak köszönhetően,
  • - a költségvetésről szólva közölte: a működés pluszos, valójában fejlesztési hiány van.

"ha nem költenénk fejlesztésre, akkor szufficitesek lennénk."

ám szerencsére a kormány költ az emberekre és a fejlesztésekre, hogy nekünk jobb legyen, így azért egy pici hiányunk van.

kl

MTI fotó: Kosztizsák Richárd

Több pénzt az embereknek!

- a közszektorban dolgozók béremelése 787 milliárdba fog kerülni, érinti többek között az egészségügyi, rendvédelmi, szociális dolgozókat, pedagógusokat, bírósági dolgozókat.

A lassuló gazdasági növekedés miatt a kormány lépéseket fog tenni (jövő héten erről kormányülést is tartanak majd), addig is lépéseket tesznek az EU-s források kifizetésének gyorsítása érdekében.

Mivel a kormány hallgat az emberekre, ezért a kormány javítja az emberek életminőségét

Kiderült: a kormány a három budapesti fejpályaudvar ügyében kér be hatástanulmányt. Kérdésre válaszolva elmondta: figyelembe veszik a kerületek polgármestereinek és az emberek véleményét, ezért fontos, hogy a zöldfelület növekedjen, a Széll Kálmán tér - Kelenföld megközelíthetősége akár gyorsvillamos formájában maradjon, de nem érkezett olyan javaslat, ami a Déli létét, nemlétét érintené.

"nem arról van vita, hogy maradjon-e a Déli, hanem arról, hogyan emeljük az itt élők életminőségét"

- mondta. Magyarul, nem tudunk semmit.

Értelmezhetetlen eljárás hazánk ellen és egy kis háború

Lázár szerint értelmezhetetlen a cigány gyerekek iskolai szegregációja miatt Magyarország ellen indított uniós kötelezettségszegési eljárás, mivel a magyar állam egyetlen gyermekről sem tartja nyilván a származását.

"Fogalmam sincs, az Európai Bizottság honnan tudja, hogy ki cigány és ki nem" - tette hozzá.Megjegyezte, a brüsszeli eljárás magyarországi szervezetek bejelentése alapján indult el.
   
Szerinte nagy vita és háború lesz abból, hogy a magyar törvényhozás úgy döntött, külföldiek és gazdasági társaságok nem vehetnek földet Magyarországon.

Bizottsági roham indul hazánk ellen

Magyarországra 52 ezer bevándorlót akarnak küldeni, de mi mindenkinek jelezzük, hogy Görögország biztonságos ország, ezért azt kérjük, hogy oda küldjék őket - mondta. Megjegyezte: a legnagyobb visszaküldési igénnyel Németország lépett fel.

Szerinte a "nemzetközi Komintern" álláspontja, hogy Európának szüksége van bevándorlókra. Hozzátette: Magyarországon inkább a fiatalok támogatására kell törekedni, hogy a magyar fiatalok többet szüljenek. Szerinte "szerencsés helyzetben" vagyunk, hogy "Magyarország önmagával határos", így ha itthonról nem tudjuk megoldani a népességnövelést, akkor

"még mindig ott vannak nekünk a határon túli magyarok"

Az indexes Dezső András kérdésére, miszerint "milyen alapon vizsgálódnak a magyar titkosszolgálatok Soros György és alapítványai ellen", Lázár úgy válaszolt: a titkosszolgálatok feladata, hogy minden körülmény között megvédjék az országot, akár magánszemélyek manipulációi ellen.

Paks esetében szerinte csak közbeszerzési és versenyjogi területen vannak még engedélyeztetési problémák, de az "EU konstruktívan áll a magyar projekthez", és akár le is mondhatunk a paksi orosz hitelről, ha a felminősítés után tud egy jobb ajánlatot nyújtani.

A közte és Pintér Sándor közti szupertitkosszolgálat kapcsán kirobban állítólagos háborúról szólva, szerinte erről szó sincs, ugyanis ő az elmúlt években már kitapasztalta, hogy

"kivel nem érdemes konfliktusba kerülni, Pintér pedig egyértelműen közéjük tartozik. Ő és a belügyminiszter között csupán érzelemmentes belső egyeztetések vannak."