Jobbik: Sürgetjük az egészségügyi dolgozók, azon belül a mentők valódi bérfejlesztését is

Jobbik: Sürgetjük az egészségügyi dolgozók, azon belül a mentők valódi bérfejlesztését is

A konzervatív párt szerint áldozatos munkájuk elismeréseként ők is mielőbbi normális béreket érdemelnének.

Köszönjük a mentők áldozatos munkáját!

- kezdi a mentők napja alkalmából kiadott sajtóközleményét a Jobbik-Konzervatívok. Az ellenzéki párt szerint ugyanis a mentődolgozók minden tiszteletet és megbecsülést megérdemelnek, hiszen hivatásuk iránt annyira elkötelezettek, hogy még akkor is vállalják az emberfeletti terheket, amikor a bérük a saját megélhetésükre is alig elég. Egy normális országban normális fizetést kapnának - világítanak rá.

A Jobbik-Konzervatívok azért küzd, hogy az európai életszínvonalhoz felzárkózó, fejlődő országban élhessünk. Ehhez mindenekelőtt normális bérekre van szükség, ezért kezdeményeztük már több ízben, és sürgetjük továbbra is az egészségügyi dolgozók, azon belül a mentők valódi bérfejlesztését is

- fejtették ki közleményükben.

Lapunk LóZung című podcastműsorában legutóbb éppen a mentők alulfizetettségéről és mindennapi munkakörülményeiről beszélgettünk Lengyel Tiborral, a MOMSZ alelnökével. Az adás itt újra meghallgatható:

Címlapkép: Összetört mentőautó a főváros XI. kerületében, a Dombóvári út és a Fehérvári út kereszteződésében 2022. február 3-án. (MTI/Mihádák Zoltán)