Jobbik – „2022-ben erről is döntünk majd: Európa vagy Orbánisztán?”

Jobbik – „2022-ben erről is döntünk majd: Európa vagy Orbánisztán?”

A magyarság immáron több mint ezeregyszáz éves Kárpát-medencei történelme az európaiságunkról is szól, idézi fel a Jobbik közleményében, hozzátéve, a Szent István-i örökség végigvonult múltunkon, felmenőink milliói haltak hősi halált azért, hogy gyermekeik, unokáik, utódjaik egy szabadabb és gazdagabb országban boldogulhassanak.

Történelmünk fordulópontjai, háborúink, békéink, szabadságharcaink és forradalmaink ennek az elköteleződésnek, az európai értékválasztásunk sarokpontjai voltak. Ma is úgy tekintünk azokra a történelmi szereplőkre, egykori politikusokra, akik ezzel az ezeréves, a magyarság létérdeke szempontjából elsőrendű akarattal és közös céllal szembehelyezkedtek, mint nemzeti érdekeink és hazánk elárulóira. Ezt ma sem látjuk másként!

írják. 

A néppárti Jobbik közleményében hangsúlyozza, elkötelezett Magyarország Európai Uniós tagsága iránt, s meggyőződésük, miszerint nemzetünk létérdeke, hogy vitáinkat közös asztalnál folytassuk le Európában európai módon.

Miközben Orbán az elmúlt tizenegy év több ezer milliárdnyi eurós zsákmányával kelet felé menekülne, s vinné magával egész ellopott országunkat, kisemmizett népünket, a szolgájává tett magyar embereket. Egy olyan Magyarországot látunk magunk előtt, amelyik 2022-ben már nem a közös európai célok keleti bojkottálójaként, nem az európai értékek árulójaként, nem az orosz és kínai érdekek uniós prókátoraként, hanem a Szent István-i életút és politikai misszió letéteményeseként és örököseként ünnepelheti ezt a jeles napot, Európa napját

húzza alá a Jobbik. 

Mi maradunk Európában! Mert hisszük és tudjuk, csak Európában adhatjuk meg a magyar emberek számára a történelem egyik legnagyobb tartozását, hogy biztosítsuk végre az igazi szabadságot és az európai értelemben vett jólétet minden magyarnak

– zárja közleményét a párt.