A Szájer-botrány évfordulóján a Fidesz-iroda ereszénél hívta fel a figyelmet akciójával a Jobbik IT

A Szájer-botrány évfordulóján a Fidesz-iroda ereszénél hívta fel a figyelmet akciójával a Jobbik IT

Sajátos akcióval emlékezett meg a Szájer-botrány évfordulójáról a Jobbik Ifjúsági Tagozat, amelyről egy videót is megosztottak közösségi oldalukon. 

Első hallásra egy egészen vicces téma, de egyébként mélységeit átgondolva egészen komoly témáról kell, hogy beszéljünk ennek kapcsán

– vezette fel a Jobbik Ifjúsági Tagozat Facebook-oldalán szombat este megjelent videóban Keresztesy Gergő, a párt ifjúsági szervezetének elnöke.

A Jobbik IT vezetője elmondta, a figyelemfelhívó akciójuk célja, hogy kifejezzék:

Jól tenné a magyar kormány és a Fidesz-KDNP, ha kiszállna a magyar emberek és a közszereplők magánéletéből, sőt hovatovább, hálószobájából is.

Keresztesy felidézte, hogy ma pontosan egy éves a Szájer-botrány, hangsúlyozva:

Az ő portájukon is van bőven sepregetni való. 

Keresztesy leszögezte, meglátása alapján a magyar embereket nem érdekli mások szexuális orientációja, nem érdekli mások magánélete. 

Nem szeretnénk, hogy ilyen történetekkel fednénk el Magyarország valós problémáiról a figyelmet, ezért nyomatékosan kérjük a magyar kormányt, hogy fejezze be azt a munkát és azt a projektet, amelyet 2018 óta a magánemberek és a közszereplők magánéletével művel

– húzta alá az ellenzéki párt ifjúsági tagozata nevében.

A zenei aláfestésekkel is megkomponált videóban látható, amint Keresztesy Gergő Jobbik IT-elnök a VII. kerületi, Klauzál téri Fidesz-iroda felé menetel néhány társával, majd az ott található ereszen mondhatni stílszerűen felmászva egy Szájer Józsefre emlékeztető karikatúra kartonfiguráját rögzíti az ereszcsatornához. 

Pár órával ezelőtt a Telex egy olvasói fotó alapján számolt be arról, hogy a hátizsákjában az Alaptörvénnyel és fideszes zoknival ábrázolt egykori EP-képviselőről született alkotás cikkük közzétételekor már el is tűnt "a tett helyszínéről".