Így kormányoz majd a Jobbik

Megvan a párt miniszterelnök-jelöltje, és a kormányzás irányvonalai.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője elmondta: a párt kongresszusa újraválasztotta a párt felügyelőbizottságának tagjait - Zakó Lászlót, Gyüre Csabát és Murányi Leventét -, illetve Szabó Gábor pártigazgatót ismét kiemelkedő többséggel erősítette meg pártigazgatói tisztségében.

Ahogy arról az Alfahír is beszámolt: Vona Gábort 97 százalékkal választotta meg a kongresszus miniszterelnök-jelöltnek.

A küldöttek egy, a Jobbik jelenlegi és jövőbeli politikájának is esszenciáját képező elvi nyilatkozatot is elfogadtak, melyet elsőként portálunkon olvashattak.

Így kormányoz majd a Jobbik

Az elvi nyilatkozattal kapcsolatban Z. Kárpát Dániel elmondta: az elfogadott dokumentum rendhagyó az elmúlt 27 évben, mert jelzi, hogy a Jobbik nem leszámolásra készül.

"A Jobbik kormányra kerülve nem akar majd politikai alapon lecserélni társadalmi csoportokat, hanem minden társadalmi réteget és magyar embert képviselni kíván"

- mondta el Z. Kárpát, aki szerint nem lehet és nem is akarják a fél országot politikai alapon ellehetetleníteni, ha kormányra kerülnek.

A jobbikos honatya fontos elvi és gyakorlati célként jelölte meg egy termelést támogató adórendszer kidolgozását, ami segíti majd a nemzetgazdaságot, és talpra állítja a nemzetgezdaságot.

Z. Kárpát hangsúlyozta, hogy prioritásként kezelik az antikorrupciós harcot, mert

"az intézményesített korrupció mára a tűrtből államilag támogatott kategóriába lépett elő".

Ez pedig "pestisként" mételyezi meg a magyar gazdaságot.

Hozzátette: az európai béruniós kezdeményezéssel a Jobbik a nyugati bérszínvonalhoz kívánja majd felzárkóztatni a magyar kereseteket, ami nyilván nem egyik napról a másikra valósul majd meg, de az első lépést jelentheti a bérkülönbségek felszámolása és az elvándorlás megállítása felé.