A Jobbik visszafizettetné a Kósa-családdal a sertéstelep állami támogatását

123 millió.

Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: miközben ma nehéz Magyarországon vállalkozni, az idősek pedig már annak is örülnek, ha a kiadásaikat fedezni tudják, van egy nyugalmazott védőnő, aki 82 éves kora ellenére belevágott a "sertésbizniszbe". 

Ahogy bevásárolta magát egy felszámolás alatt álló cégbe, azonnal nyert 123 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást és más jogcímeken 25 milliót - tette hozzá a politikus, aki közölte: Kósa Lajos fideszes politikus édesanyjáról van szó.

Állami pénzen híznak Kósa mama disznói - Százmilliós támogatást kapott a miniszter-anyuka cége

A Kósa Lajos tárca nélküli miniszter 82 éves édesanyjának érdekeltségébe tartozó cég remek érzékkel vette át a korábban szintén a politikus rokonaihoz tartozó sertéstelepet:így ugyanis még pont el tudott indulni egy állami pályázaton, amin 123 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a létesítmény fejlesztésére.

Jakab Péter a konkrét esetről azt mondta: a forrást Kósa Lajos vette el mindazoktól, akik tényleg rászorulnának a támogatásra, hogy családi vállalkozást indíthassanak. Felszólította a tárca nélküli minisztert, hogy haladéktalanul fizesse vissza a teljes támogatási összeget.

A Jobbik szóvivője közölte, véget kívánnak vetni ennek a "feudális mentalitásnak", és érdekelvű helyett érdemelvű támogatási rendszert alkalmaznának.

A Jobbik nem az emberek álmait fogja széttörni, hanem a fideszes disznóságokat - jelentette ki Jakab Péter, aki szemléltetésként összetört egy kerámia malacperselyt.