Vona Gábor az Orbán-tervtől is megvédené Magyarországot

Az a kérdés, hogy kivándorlóország leszünk-e.

Vona Gábor a fórumon ismét megerősítette:

bár a Jobbik számára is Magyarország biztonsága az első, az április 8-ai választás valódi tétje nem az, hogy "bevándorlóországgá válunk-e, hanem hogy kivándorlóország leszünk-e".

"Orbán Viktor és politikája elől ugyanis a magyar fiatalok külföldre menekülnek, a kint élők pedig nem térnek haza, noha mindannyian szeretnének itthon boldogulni"

- fejtette ki a Jobbik vezetője.

Vona szerint az ország jelenleg rossz irányba halad, ezért elképzelhető, hogy most is "valami forradalmi dologra volna szükség" a változáshoz.

"Nem hisznek a kormánypropagandának, azt tartják igaznak, amit országjáró kampányuk során tapasztalnak"

- szögezte le.

Elmondása szerint a jobbikos fórumok jellegzetessége, hogy minden résztvevő véleményt mondhat és felteheti kérdéseit, ellentétben a Fidesz és a miniszterelnök országjárásával, amelyet "imitációnak" nevezett.

Vona azt is kiemelte, hogy pártját gyakran érik provokációk az utcafórumok során (ezekről az Alfahír is több ízben beszámolt - a szerk.), de szerinte

"jól van ez így, hiszen akkor van egy politikus komoly válságban, ha már nem tud a választók szemébe nézni".

A lényeg a választói mérlegelés

Arra, hogy mindezt a polgárok hogyan ítélik meg, szerinte a voksolás ad majd választ. Vona úgy véli, április 8-án az lesz a cél, hogy

a pártok versenyében a Jobbik győzzön, míg a képviselőjelöltek közül, helyben az ellenzéki jelölt legyen a befutó.

"Erős baloldali jelölt híján a képlet ebben a választókerületben egyszerű: én vagyok az esélyes kihívó, vagy én tudom legyőzni a fideszes Horváth Lászlót, vagy senki"

- mutatott rá Vona Gábor, utalva Heves megye 2. számú választókerületének erőviszonyaira.

A pártelnök ismét elmondta: hazugság, hogy a Jobbik lebontaná a kerítést. Ezzel szemben nem csupán fenntartanák, határőrséget is telepítenének mellé. De semmiféle uniós bevándorló-kvótát sem fogadnak el, és elutasítják a kötvényes betelepítést is, amellyel a kormány 20 ezer ellenőrizetlen hátterű külföldit engedett be az ország területére.

"Ezt a pénzt kamatostul a magyar embereknek kellene visszafizetni, de a Jobbik szerint ez az ügylet bűncselekmény, így azoknak kell fizetniük, akik elkövették" - jegyezte meg.

A miniszterelnök-jelölt azt is hangsúlyozta, hogy kormányra kerülve ezeket az intézkedéseket úgy hajtanák végre, hogy "ne ettől legyen hangos az ország", mert bár nem szeretik Soros Györgyöt és a migrációt, abból már elegük van az embereknek, hogy "a nap huszonnégy órájában erről szól minden".

"Legyen szó egészségügyről, oktatásról, közutakról, energiabiztonságról, nyugdíjakról, külpolitikáról, kivándorlásról, bérekről, szociális rendszerről, nyolc év kormányzás után Orbán Viktornak mindenre Soros György a válasza"

- tette hozzá.

Vona arra is kitért, hogy kormányra kerülve tisztelné az ellenzéket és tárgyalna, nem háborúzna velük, olyan pártokkal viszont, amelyek az elmúlt 28 évért felelősek, nem lépne szövetségre.

"Van már mögöttünk annyi munka, hogy kapjunk egy esélyt annak bebizonyítására: a politika több annál, mint aminek most látszik"

- hangsúlyozta.

Jön a valódi elszámoltatás

Azt is kiemelte, hogy a Jobbik a valódi politikai elszámoltatás érdekében Polt Péter helyére új legfőbb ügyészt ültetne, román mintára korrupcióellenes ügyészséget állítanának fel, csatlakoznának az európai ügyészséghez, eltörölnék a mentelmi jogot és az elévülési időt. Feloldanák a titkosításokat, a választási ciklusok elején és végén is vizsgálnák a politikusok vagyonosodását - tette hozzá.

"A végén pedig a Maradj talpon műsor mintájára megnézzük, ki marad állva"

- mondta Vona Gábor.

Mindenre kiterjedő programot mutatott be Vona Gábor

Vona hangsúlyozta, hogy egyéni jelöltként már 2010-ben és 2014-ben is konkrét, helyi viszonyokat érintő programmal állt a gyöngyösi választókerület polgárai elé, és ez 2018-ban sincs másképp. Kiemelte, hogy ez kettős jelentőséggel is jár számára:"Nincs olyan a miniszterelnök-jelölti programomban, ami ne lenne fontos üzenet az itt élőknek, és nincs a helyi választókerületi programomban olyan, ami ne lenne beleilleszthető a kormányfői programomba."