Jobbikos tanács a szocialista Harangozónak: böngéssze időnként a jegybanki törvényt!

Nyikos László válasz-közleményében kiemelte, hogy Harangozó Tamás jogvégzett ember, ezért tudnia kellene, hogy az MNB Felügyelő Bizottsága csak az ülésén hozott határozatával indíthat vizsgálatot a hatáskörébe tartozó ügyekben.
 
Eddig az FB csak az alakuló ülését tartotta meg, amelyen (többségi szavazattal) megállapította saját ügyrendjét - emlékeztetett a volt országgyűlési képviselő, majd hozzáfűzte: jelenleg nincs érvényes ügyrend, mert az állam tulajdonosi jogait képviselő részvényes még nem hagyta azt jóvá.
 
Nemhivatalos formában folytatott megbeszéléseim alapján kijelenthetem, minden illetékes egyetért abban, hogy az MNB ingatlanvásárlásait, alapítvány-ügyeit az FB vizsgálja meg - fogalmazott a nemzeti párt delegáltja. De kijelentette azt is: a következő ülésen ezt hivatalosan is kezdeményezni fogja.
 
Nehezemre esik azon a színvonalon reagálni, amire az MSZP frakcióvezető-helyettese letornászta magát, ezért csak egy tényt és egy javaslatot ajánlok szíves figyelmébe: bizottsági meghallgatásomon az MSZP képviselői sem szavaztak a jelölésem ellen, valamint böngéssze időnként a jegybanki törvényt is, és látni fogja, hogy ki hívhatja vissza a Felügyelő Bizottság tagjait - zárta a közleményét Nyikos László.