Nem fizette ki a pedagógusokat a Jót s Jól Egyesület

Nem fizette ki a pedagógusokat a Jót s Jól Egyesület

Kovács Sándor, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő felesége a Jót s Jól a Szatmári kistérségben Egyesület elnöke. Ebbéli minőségében jutott közpénzhez, amit Nyírcsaholyban napközis tábor szervezésére kellett elkölteni. Ennek keretösszege nem ismert, de ebből a pénzből szervezték a gyerekek foglalkoztatását 2021. július 5-től július 16-ig és ebből a (köz)pénzből kellett volna kifizetni a diákok felügyeletét ellátó pedagógusokat.

A tanárok illetményét múlt pénteken kellett volna átutalni, de az érintettek nem kapták meg a szerződésben foglalt bruttó 125,523 forintot. Pedig tekintve, hogy a tanári fizetések minden kormányzati propaganda ellenére továbbra is megalázóan alacsonynak számítanak, bizonyos, hogy akár egy napos késedelem is sokat számíthat. Ez azonban vélhetően nem zavarja Kovács Sándornét, aki úgy tudjuk, nem értesítette a késedelemről a táboroztató pedagógusokat, de még csak magyarázatot sem adott a fizetés elmaradásáról.

Újra és újra kiderül, hogy Kovács elvtársnak igenis van köze uniós pénzekhez, még ha éppen nem is ő, hanem a felesége alapítványa kapta azt

- reagált az Alfahír érdeklődésére Földi István, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje aki hangsúlyozta, valóban fontos dolog a gyerekek táboroztatása, hogy élményekkel gazdagodjanak.

A gond ott van, hogy a tanároknak járó pénzt már régen ki kellett volna fizetni. De a jelek szerint Kovács elvtársék csak felvenni szeretik a pénzt, kifizetni már nem

- tette hozzá Földi István.

A Kovács-klán, ahogy a helyiek nevezik Kovács Sándor családját és az általuk irányított Jót s Jól Egyesületet, korábban több kétes értékű beruházást hajtott végre szintén közpénzből. Ilyen volt például a turisztikai beruházásra kapott 60 millió forint vissza nem térítendő támogatás, amelyből megvalósult egy kis szálloda, de a Kovács család birtokán. Hasonló látványberuházásnak csak nagy jóindulattal nevezhető Szamosi élménytér, ahol van egy kilátó, amire nem lehet felmenni, keszegsütő, ahol nincs mit sütni, úszómalom, ami csak egy makett, és ha épp működne is, legfeljebb csak egy cigisdobozt őrölhetne meg.

"Ne keressék a polgármestert a hivatalban, mert oda ritkán jár be"

Ezek a látványberuházások, amit a Jót, s Jól Egyesület sorra nyer, leginkább egy bizonyos család, a Kovács család érdekeit segíti. Az itt élők többségének nincs semmilyen haszna ebből. - mondta az Alfahírnek Földi István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés jobbikos képviselője.