Kamu ellenzéki jelöltekkel próbálják átverni a kaposvári választókat

Kamu ellenzéki jelöltekkel próbálják átverni a kaposvári választókat

A kaposváriak totális összezavarása és a szavazatok megosztása lehet a cél egy Horváth Ákos nevű és egy másik Varga István nevű jelölt indításával

- írja a kpsvr.hu

A lapnak több forrása megerősítette, hogy valakik a két ellenzéki jelölt nevét felhasználva gyűjtöttek ajánlásokat.

Természetesen a most indulni akaró Horváth Ákos nem egyezik meg azzal a Horváth Ákos Ervinnel, aki 2019-ben az ellenzék polgármester-jelöltje volt, és aki az ellenzéki előválasztáson az MMM-Jobbik-LMP-ÚK-ÚVNP támogatottja volt. A hirtelen előkerült Varga István sem egyezik meg Dr. Varga István - Fakír, az ellenzéki összefogás jelöltjének személyével

- hangsúlyozza a lap, arra is rámutatva, hogy vélhetően már hónapokkal korábban be volt készítve ez a két névrokon, hiszen Horváth Ákos Ervin és Dr. Varga István között dőlt el az ellenzéki előválasztás, így a fideszesek minden eshetőségre felkészültek.

Szeretném hinni, hogy ez az egész csak szóbeszéd. Ezen a téren előnyös helyzetben van a Fidesz mi aligha találnánk vállalkozót arra, hogy ezzel a 12 éven át lejáratott Gelencsér Attila névvel találjunk indulót. Ha valóban indítják az egyik névrokonom, azzal beismerik, hogy nagyon nagy bajban vannak

- reagált a kpsvr.hu-nak dr. Varga István, aki csak hallomásból értesült róla, hogy egy másik Varga Istvánnak is gyűjtenek ajánlásokat.

Fölhívta a figyelmet arra: egy a nyáron készült podcast beszélgetésben már elmondta, figyelmeztették arra, hogy a Fidesz képes elindítani egy másik Varga Istvánt, és pontosan ezért használja a Dr. előtagot. Az említett rész az alábbi videóban megtekinthető.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/LUN4Vxywbc4.jpg?itok=Sn1oJ0jr","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=LUN4Vxywbc4&ab_channel=Kaposv%C3%A1riMorzs%C3%A1k","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

 

Horváth Ákos Ervin egy ismerősétől hallott először, hogy Kaposfüreden gyűjtenek egy Horváth Ákos nevű illetőnek ajánlásokat. Először arra gondolt, hogy biztos csak viccel vele, de aztán több privát üzenetet is kapott ezzel kapcsolatban.

Hamisítanak, mint egy svájci órát

- mondta elsőre viccesen, majd hozzátette: 

Ezt nagyon komolyan kell venni, hiszen ezzel a demokratikus választás megcsúfolása és a választók megtévesztése a céljuk. Ez megengedhetetlen!

Horváth Ákos Ervin beszélt Márki-Zay Péterrel és Jakab Péterrel is a helyzetről, akik más választókerületből még nem kaptak hasonló jelzést. A két érintett már egyeztetett az ügyben egymással és közösen lépnek fel, ha a kamu jelöltek valóban összegyűjtik az induláshoz szükséges mennyiségű ajánlást és indulnak is a választáson.

Az eset egyébként nem egyedi. A 2018-as miskolci időközi önkormányzati választáson indítottak egy kamu Erdei Sándor jelöltet a Rokker Zsoltiként is ismert humorista igazi Erdei Sándor mellett. A cél itt is az ellenzéki szavazatok megosztása és a választók megtévesztése volt.