Meggyalázták az ungvári Petőfi szobrot

A KárpátHír a közösségi médiában találta a feltöltött képeket Petőfi Sándor ungvári köztéri szobráról. Azokat Ivan Danacko civil aktivista osztotta meg profilján. 

A pulóvert már eltávolították a szoborról, de a fotót számos kárpátaljai hírportál közölte. A magyar költő emlékművét többször megrongálták és meggyalázták, ezért Magyarország ungvári főkonzulátusának anyagi támogatásával a város polgármesteri hivatala térfigyelő kamerákat szereltetett fel a szobor környezetében. 

A Kárpátaljai magyar portál szerint a történtek jól illeszkednek az elmúlt időszak cselekményeibe, amiről lapunk is többször beszámolt:

Ukrán szélsőségesek leszedték a magyar zászlót a beregszászi városházáról

A Karpatszka Szics szombaton a konzulátus kapujára „Nem! - a magyar sovinizmusra, Igen! - az ukrán-magyar nemzeti testvériségre" feliratú plakátot helyezett el. A szervezet tagjain kívül egyetlen civil lakos sem csatlakozott a tüntetéshez. Az akciót a konzulátus biztonsági őrei és rendőrök felügyelték.Vasárnap legalább száz tüntető sorakozott fel a Karpatszka Szics, a Szvoboda, valamint a Jobb Szektor ultranacionalista csoportosulások zászlaja mögött Beregszász központjában.