Két újabb embercsempész csuklóján kattant a bilincs

Két újabb embercsempész csuklóján kattant a bilincs

Őket csak azért nem fogja szabadon engedni a kormány, mert magyar állampolgárok. A külföldi embercsempészek többsége ítélet után „reintegrációs őrizetbe” kerül, ami azt jelenti, hogy mehet amerre lát.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI nyomozói) és a hajdú-bihari rendőrök összehangolt akcióban fogták el a múlt héten azt az egyeki és tiszacsegei férfit, akik a gyanú szerint részt vettek illegális migránsok rendszeres Nyugat-Európába szállításában – írja a Police.hu.

Összehangolt akció keretében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának nyomozói a hajdú-bihari rendőrökkel és a KR rendészeti állományával közösen 2023. november 6-án Egyeken és Tiszacsegén elfogtak két férfit.

A 35 éves M. Zsolt és a 47 éves Ny. Mihály a gyanú szerint 2022-ben a hazánkba illegálisan bejutott migránsokat a szerb határról autókkal szállították Nyugat-Európába.

Az otthonaikban tartott kutatás során a rendőrök több olyan eszközt foglaltak le, melyek tárgyi bizonyítékul szolgálnak az ügyben.

A KR NNI nyomozói előállították a két férfit, embercsempészés bűntettével meggyanúsították, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Az ügynek koránt sincs vége, a KR NNI vizsgálja, hogy a bandának még hányan és pontosan kik lehettek a tagjai. Így nem kizárt, hogy a jövőben bővülni fog a gyanúsítotti kör.

(Címlapkép: Police.hu)