Autóját megvásárló embercsempészek miatt vegzálják a magyar családapát a hatóságok

Autóját megvásárló embercsempészek miatt vegzálják a magyar családapát a hatóságok

Körözést adtak ki ellene, sőt le is tartóztatták, pedig neki semmi köze a migrációs bizniszhez. A Fidesz azért eresztett szélnek több mint 1600 elítélt embercsempészt, hogy a börtönben legyen hely a vétlen magyaroknak?

A háromgyerekes családapa természetesen nem bűnöző, csak szerette volna eladni furgonját. Ennek ellenére egy utcai igazoltatás után letartóztatták, rabosították, az éjszakát rács mögött töltötte, jelenleg embercsempészettel vádolják, 10 év fegyházzal vádolják és minden nap be kell jelentkeznie a rendőrségen – derül ki a Blikk riportjából. Kovács Károly és családja életét tönkretették a történtek, a megélhetésük is veszélybe került.

A magyar férfi áron alul, 650 ezer forintért adta el a furgont, amit három nappal később megfogtak 14 szír migránssal a raktérben.

„Hárman jöttek el az autóért június 7-én. Minden papírt szabályosan kitöltve távoztak, majd még aznap este felhívtak, hogy az M0-son leállt a kocsi, menjünk oda és adjuk vissza nekik a pénzt. Mondtuk, hogy vigyék el az autószerelőnkhöz, de végül nem lett belőle semmi. Másnap bementem a III. kerületi kormányablakba, hogy bejelentsem a teherautó eladását” – mesélte a lapnak Károly. A hivatalban viszont hetekig ültek az ügyön, így a tulajdonosváltást csak július 5-én jegyezték be. Az egyik hatóság mulasztása miatt most a másik hatóság vegzálja az ártatlan férfit.

Négy hónapig nem hallottak a furgonról, de október 12-én a rendőrök megállították a 41 éves férfit a fővárosban, és egy rutinszerű igazoltatás során kiderült, hogy június 16. óta európai elfogatóparancs alapján kőrözik. Le is tartóztatták, éjszakára bevitték, majd elengedték, de a kálvária csak ekkor kezdődött.

Mivel a hivatal hibájából az autó még a férfi tulajdonában volt, amikor az embercsempészek Ausztriában megbuktak vele, őt is összefüggésbe hozták a bűncselekménnyel:

Embercsempészet miatt vettek őrizetbe és kerültem a fogdába... 10 év fegyházzal fenyegetnek egy olyan dolog miatt, amit el sem követtem. Jelenleg nem hagyhatom el Pest megye, illetve a főváros területét, valamint minden nap jelentkeznem kell a rendőrségen.

Kérte, hogy tegyenek nyomkövetőt a lábára, mert munkája miatt máshová is kellene mennie az országba, de ebbe a hatóság nem egyezett bele. Egyéni vállalkozóként árnyékolástechnikával foglalkozik, de csak fél napokat tud most dolgozni, így nagyon nehezen tudja eltartani a családját. Egy kis faluban laknak feleségével és a három kisgyermekükkel. A helyiek pedig összesúgnak a hátuk mögött, mivel folyamatosan rendőröket látnak járni-kelni a család házánál.

A 7, 9 és 16 éves gyerekeink gyakran elsírják magukat, teljesen kikészített minket ez az egész. Minden este imádkozom a férjemért

– nyilatkozott a Blikknek Károly felesége, aki azt is elmondta a Blikknek, hogy a kocsijukat megvásárló cég ellen már 24 feljelentés van, az adás-vételi szerződésre írt adataik pedig hamisak.

A furgont a családtól megvásárló társaságot nem régiben alapították, de már több mint tíz szabálysértési és végrehajtási eljárás indult velük szemben. Az igaztalanul megvádolt férfi azóta már kapott egy igazolást, hogy valóban járt a hivatalban bejelenteni a jármű tulajdonosváltását, de ez még nem elég ahhoz, hogy tisztázza magát. Ügyvédje elmondta a lapnak: november végén átszállítják Ausztriába, ahol a helyi hatóságok megtartják az úgynevezett kiadatási tárgyalását.

Az Orbán-kormány időközben összesen több mint 1600 elítélt embercsempészt engedett szabadon, akik tovább bűnözhetnek.

(Címlapkép: illusztráció, Police.hu)