Két embertől fél ma Orbán Viktor: Vona Gábortól és Volner Jánostól

Etikai kódex helyett lejáratókampányokkal aljasítják el a magyar közéletet.

Felszólalása elején Volner János is mielőbbi jobbulást kívánt a szombati robbanásban megsérült rendőröknek, hozzátéve, hogy annak idején ő maga is annak a kerültnek az utcáin védte a rendet, így szinte a bőrén érzi az elszenvedett csapárt.

A képviselő felidézte egy Kövér Lászlóval való korábbi egyeztetését, amelyen párton felüli megegyezést javasolt egy politikai etikai kódexről, hogy kivédjék a magyar politika és közélet elaljasodását.

Kiemelte, hogy a tervezetre a Fidesz nem válaszolt érdemben, viszont nem sokkal utána ő maga egy olyan karaktergyilkos támadás célpontja lett, amelyre a rendszerváltás óta nem volt precedens.

Pisilő nőket, jobbikos lányokat zaklat a közpénzből kitömött kormánypárti média

A Fidesz szolgálatában álló szennyportálok tovább mentek a gusztustalankodásban: több jobbikos, nem közszereplő hölgyet személyesen zaklatnak, engedélyük nélkül fényképezgetik őket, magántelefonszámokon hívogatják őket, eléjük tolják a mikrofont és megkérdezik őket, hogy a susnyásban kielégítették-e szájjal Volner Jánost. A politikus elképzelhetőnek tartja, hogy egy találomra kiválasztott hölgy fotója meg fog jelenni azzal az aljas megjegyzéssel, hogy „nem cáfolta".

Az elmúlt 26 évben nem volt példa arra, hogy politikusokat szervezetten megfigyeljenek, majd ezeknek a megfigyeléseknek az eredményeit a párt közeli médiában megfuttatva próbáljanak lejáratni közéleti szereplőket

- mondta el a nemzeti néppárt alelnöke.

Volner szerint a politikusok egy része azzal vannak elfoglalva, hogyan tudják egymást lejáratni a sajtón keresztül, a kormánypárti média pedig ehhez segédkezet nyújt.

Emlékeztetett: a Jobbik elnökére is olasz lesifotósokat küldtek, ami jól mutatja, hogy - a többi megfigyelt emberen kívül - kiket tart ma magára veszélyesnek a miniszterelnök, Vona Gábort és Volner Jánost.

Durva lebukás! Vona fia vette észre, hogy apját megfigyelik

Megdöbbentő történetet osztott meg Facebook-oldalán a Jobbik elnöke. Vona Gábor épp fiát kísérte iskolába, mikor a gyermek kiszúrta, hogy valaki fényképezi őket. A magánnyomozók lebuktak, és kínos magyarázkodásba kezdtek. Végül elárulták, hogy egy magyar megbízó megrendelésére napok óta figyelik a politikust. Vona szerint szinte bizonyos, hogy Habony Árpádék állnak a dolog mögött.

Hozzátette, a képviselők megfigyelését nem véletlenül tiltja a törvény, így garantálható, hogy ne lehessen zsarolni a honatyákat.

Ám, mint elmondta, a hatóságok eltussolják az ilyen ügyeket, érdemi vizsgálat, vagy eljárás pedig még egyik eset kapcsán sem indult, felelős pedig ezúttal sincs.

Volner szerint a Fidesz rendeli meg, majd a párthoz közel álló sajtó - konkrétan a "közpénzzel tömött, pornográf tartalmakat közlő bulvároldalak" - teljesíti ezeket a megfigyeléseket.

Vagdalkozás

Dömötör Csaba államtitkár szerint a Jobbik felháborodása hiteltelen, mivel nem emeltek szót az ellen, amikor Orbán Viktor családtagjait érték nemtelen támadások a médiában, ezt követően pedig azzal próbált visszavágni Volnernek, hogy a Jobbiknak is van sajtója, illetve hirdettek a Kuruc.info-n, ahol rendszeresen jelentek meg közszereplők személyes adatai.

Az államtitkár szerint a Jobbik minden témát felhoz, csak a népszavazásról ne kelljen beszélnie.

Hozzátette, hogy míg Vona Gáborról sok mindent megtudhattak az emberek az ATV műsorában, addig az nem derült ki, hogy a Jobbik mit tesz a népszavazás sikeréért, ami szerinte furcsa egy magát nemzetinek valló párttól, majd sejtelmesen hozzátette:

"azt is jól tudják, ki kérte önöket erre".