Két hozzáértő ember sincs az ÖRO-ban

Egy kiszivárgott, és a Magyar Nemzet birtokába került júliusi hangfelvétel alapján kijelenthető, az 1,6 milliárdos tartozást maga előtt görgető szervezetnél igen sajátos rendszerben zajlik a "munka".

A hivatalvezető egyebek mellett azt kifogásolta: két hónappal a májusi – Kisvárdán tartott – közgyűlés után sem kapott felhatalmazást arra, hogy a rendkívül pazarló módon működő hivatalt átszervezhesse úgy, hogy az megfelelően tudjon működni. Beszélt az ORÖ-ben uralkodó összefonódásokról, arról, hogy egyes képviselők bejárnak hozzá például olyan kérésekkel, hogy az ő ismerősük kapjon fizetésemelést.

Közölte, ezzel csak az a baj, hogy nincs mögötte munka.

"Azt el tudom fogadni, hogy valaki valakinek az ismerőse, rokona vagy bárkije, vagy nagyon tetszik neki, meg nagyon aranyos és kedves, csakhogy ez itt egy önkormányzati hivatal"

– hangsúlyozta Cserhátiné.

Szerinte csupán két hozzáértő emberre lenne szüksége, de annyi sincs. S hogy kik dolgoznak a hozzáértők helyett? Ezzel kapcsolatban felelevenítette, hogy legalább már azt sikerült elérnie, hogy a munkatársak megfelelően jelenjenek meg, ne pedig „félmeztelenül vagy kivágott ruhában” érkezzenek az ORÖ-be.

Ez utóbbiakat talán még el is nézhetnénk, de

"jelenleg két fillér sincs az ORÖ-ben",

pedig a fideszes miniszteri biztos, Farkas Flórián nevéhez köthető Híd a munkába program pénzeinek nem megfelelő felhasználása miatt  1,6  milliárd forintot kellene visszafizetnie a kisebbségi szervezetnek a központi költségvetésbe.