Kim Dzsongun az észak-koreai rakétagyártás drasztikus növelését sürgeti

Kim Dzsongun az észak-koreai rakétagyártás drasztikus növelését sürgeti

Az ázsiai diktátor szerint azért szükséges felturbózni a rakéták tömegtermelését, mert országának "megsemmisítő katonai erőre" van szüksége, hogy kész legyen "bármely pillanatban a háborúra" és az ország ellenségeinek "elpusztítására".

Kim Dzsongun észak-koreai vezető hazája rakétagyártásának jelentős növelését szorgalmazta a KCNA állami hírügynökség hétfői beszámolója szerint.

Kim leszögezte, hogy

a frontegységek, a rakétaerők megerősítése és a katonai bevetési tervek a rakéták tömegtermelését teszik szükségessé.

"A háborús felkészülés minőségi színvonala a hadiipar fejlesztésétől függ" - hangoztatta az MTI szerint, azt is hozzátéve, hogy fontos cél a jelenlegi termelési kapacitás drasztikus növelése.

A KCNA szerint Kim pénteken és szombaton látogatást tett az ország nagyobb hadiipari üzemeiben, így a többi között rakétákat, mobil indítóeszközöket és sorozatrakétákat előállító gyárban is. Kim Dzsongun személyesen is vezetett egy új fejlesztésű páncélozott járművet.

Kim emellett kijelentette, hogy

Észak-Koreának "megsemmisítő katonai erőre " van szüksége, hogy kész legyen "bármely pillanatban a háborúra" és az ország ellenségeinek "elpusztítására".

Július végén Kim orosz és kínai tisztségviselőkkel együtt részt vett egy nagyszabású katonai díszszemlén, amelyen Észak-Korea legújabb fegyvereit, köztük interkontinentális ballisztikus rakétákat és kémrepülőgépeket is felvonultattak, miközben Észak-Korea nemzetközi szankciók hatálya alatt áll nukleáris és ballisztikusrakéta-programja miatt.

(Címlapkép: Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke egy hadiipari vállalat gyárában tett augusztus 11-12-i látogatásán egy nem megnevezett településen. MTI/AP/KCNA/KNS)