Kínos! Az Országgyűlési Őrség tagja volt az egyik bunkó Pompeiben

Az Átlátszó tudta meg az illető kollégáitól, hogy a Pompeibe látogató magyarok közül az egyik az Országgyűlési Őrség tagja. Elmondták azt is, hogy a férfi saját Facebook-oldalára is kitette a fényképet, ám az oldala szerdától már nem volt elérhető.

Nem vitték jó hírünket: bunkó magyar turistákon háborog az olasz sajtó

A férfiak Pompeiben jártak, ahol felmásztak egy ásatáson feltárt bazilika romjaira, majd több mint egy óráig pózoltak, szobrokat utánoztak és természetesen fotózkodtak is. Az Il Mattino című lap azt írja, sokk érte az eltemetett várost, mivel a civilizálatlan magyarok kárt okozhattak az UNESCO világörökség részét képező romokban.

Nem csak a lapokban megjelent fotón ismerték fel az illetőt, hanem a fényképet már korábban látták az őr Facebook-oldalán. Ami szerdától már nem elérhető – számoltak be erről a munkatársak. Valószínűleg a cikkek megjelenése miatt törölte az oldalát a parlamenti őr.

A férfival és társaival szemben az olaszok megindíthatják a büntetőeljárást, ha kiderül, hogy kárt okoztak a világörökség részének számító romokban, mivel azok megrongálása bűncselekménynek számít és szigorú nemzetközi szabályok vonatkoznak rá.

Massimo Osanna, a romok főfelügyelője korábban azt mondta, a magyar turisták viselkedése ékes példája a kultúra és az érzékenység hiányának.