Kokainkereskedőket fogtak el Budapesten, százmilliós bevételt hozott nekik a konyhára

Kokainkereskedőket fogtak el Budapesten, százmilliós bevételt hozott nekik a konyhára

A gyanú szerint a fivérek a fővárosban és környékén terítették a drogot, a rendőrök pedig 70 millió forintnyi értéket foglaltak le az akció során.

Sok tízmilliós forgalmat bonyolító kokainkereskedőket fogtak el a fővárosban - közölte a rendőrség a honlapján csütörtökön.

Mint azt a police.hu-n kifejtették, hosszú felderítő munka után októberben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, továbbá a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatal munkatársai két testvért fogtak el az esettel összefüggésben.

A kokaint beszerző és "depóztató" házában bruttó 6,3 gramm rögös, kábítószergyanús anyagot, 1,4 millió forintot, közel 24 millió forintnak megfelelő eurót és egy több millió forintos karórát foglaltak le. A szer hígításával és adagolásával megbízott báty lakásán előkerült bruttó 300 gramm - előzetes szakvélemény szerint - kokain, továbbá a szer "felütéséhez" használt folyékony, illetve kristályos anyag, továbbá keveréshez, méréshez, porciózáshoz szükséges eszközök is - ismertették.

Egy harmadik, a testvérpárhoz köthető lakásban találtak gyémánt karkötőt, nagy értékű karórát, 4,1 millió forintot és közel 30 ezer eurót, méghozzá svájci frankok és amerikai dollárok társaságában.

A vagyonvisszaszerzés érdekében lefoglalt értékek összege meghaladja a 70 millió forintot.

A gyanú szerint a hálózatot működtető 34 éves férfi rendszeresen intézte a kokain behozatalát, majd "pihentetését", a 38 éves báty dolga volt az anyag "felütése" és adagolása.

Cselekményük mintegy 100 millió forintos bevételt hozott nekik a konyhára.

A testvérpár ellen kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, és a bíróság már letartóztatásba helyezte őket - írta a rendőrség.

(Címlapkép: police.hu)