Több tanár és diák karanténban, oktatási szünet nincs

Több tanár és diák karanténban, oktatási szünet nincs

Egy kapuvári oktatási központban 90 diák és 13 pedagógus került karanténba, az igazgató szerint mégsem javasolták, hogy rendeljenek el szünetet, így csak az érintetteket emelték ki.

A hétvégén jelentette a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Páli Szent Vince Iskolaközpont igazgatójának, hogy az intézmény három diákja is koronavírusos - írja a kisalfold.hu. Biró Péter igazgató a lapnak elmondta, a diákok 3 különböző osztályba járnak, egyikük alsós, másikuk felsős, illetve van köztük egy gimnazista is. Azonnal elkezdődött a kontaktkutatás, hogy kiderüljön, kik azok a tanulók és pedagógusok, akikkel kapcsolatba kerültek az érintettek.

Kiderült, ők a nyelvi csoportbontás miatt

a párhuzamos osztályban tanulókkal is találkoztak, így összességében 90 diák és 13 pedagógus került járványügyi megfigyelés alá, otthonukat pedig nem hagyhatják el.

Az igazgató szerint a fenntartó Emberi Erőforrásuk Minisztériuma, és az Operatív Törzs is azt javasolta, ne rendeljenek el szünetet, inkább emeljék ki azokat, akik a kontaktkutatás során érintettek lehetnek. A Páli Szent Vince Iskolaközpontot több mint 100 óvodás, 730 általános iskolás és gimnazista látogatja, a tanári kart 74 pedagógus alkotja.