Koronavírus - A minisztérium kérése ellenére konkrétumokkal is szolgált a fehérvári kórházigazgató

Koronavírus - A minisztérium kérése ellenére konkrétumokkal is szolgált a fehérvári kórházigazgató

Kevesen regisztráltak a tömeges oltásra Székesfehérváron, így a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója, Bucsi László úgy döntött, konkrétumokat árul el a járványhelyzetről, írja az fmc.hu.  

A székesfehérvári kórház szombaton 7100 vakcinát kapott, az oltásra regisztráltak száma azonban nem éri el a 3000-et sem, ismertette a főigazgató hétfőn. Hozzátette, jó hír is van, hiszen hosszú idő után végre szignifikánsan csökken a sürgősségire érkező covidos betegek száma.

Bucsi azonban a minisztérium kérése ellenére konkrétumokkal is szolgált a Fejér megyei koronavírus-helyzetről, mert úgy látja, 

az emberek nagy része még mindig nem tudja, hogy mi van.

Múlt hét óta ugyanis már Fejér a legfertőzöttebb megye a Dunántúlon, országos viszonylatban csak Borsod-Abaúj-Zemplénben rosszabb a helyzet.

A fehérvári kórházban 125 intenzív ágyat jelöltek ki a koronavírusos betegek ellátására, két és fél héttel ezelőtt majdnem ez is kevésnek bizonyult, hiszen csak kettő maradt szabadon. Bucsi elmondta, most úgy tűnik, elég lehet ez a kapacitás, hiszen csökkenni kezdett a betegek száma. 

A kórház korábban két hűtőkonténert bérelt, nem fértek már el ugyanis a holttestek az intézményben.

Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak

– mondta Bucsi, hozzátéve, Fehérváron a lélegezetőgépre szorult betegek 84 százaléka meghal, s vannak olyan intézmények az országban, ahol ez az arány a 90-95 százalékot is eléri. A kórház vezetője úgy látja, egyre súlyosabbak a járvány hullámai. Mint fogalmazott: „a negyedik elviszi a fél országot", ha lesz.

Aláhúzta, az egyetlen megoldása az oltás.

Mindegy, hogy milyen vakcina. Segít a vakcina

– fogalmazott.