Polt beismerte: már kilenc gyanúsítottat hallgattak ki a fideszes képviselő korrupciós ügyében

Polt beismerte: már kilenc gyanúsítottat hallgattak ki a fideszes képviselő korrupciós ügyében

Nemcsak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. választókerület fideszes képviselőjét, hanem

Boldog István mellett nyolc másik személyt is gyanúsítottként hallgattak ki

a Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. egyéni választókerületét érintő korrupciós botrányban – áll Polt Péter legfőbb ügyész válaszában, melyet Csányi Tamás jobbikos képviselő a vesztegetési ügy részleteit firtató kérdésére adott. Csányi konkrét nevekre is rákérdezett, illetve arra is,

a kilenc gyanúsított nem indokolná-e, hogy bűnszervezetben elkövetett cselekményként nyomozzanak az ügyben,

de Polt válaszában ezeket a kérdéseket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem válaszolta meg.

A fideszes Boldog Istvánt május közepén már kihallgatta az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények gyanújával, aki ezeket tagadta, a gyanúsítás ellen panasszal élt.

A korrupciós botrányt tavaly októberben robbantotta ki Hadházy Ákos független képviselő, mikor nyilvánosságra hozta, a választókerület egyik országgyűlési képviselője több százmillió forintos önkormányzati megrendelések ügyében zsarolhatott több környékbeli polgármestert. A választókerületnek két képviselője ül a Parlamentben és mivel nem a jobbikos Csányi Tamás az érintett, így kizárásos alapon kiderült: a fideszes Boldog az, aki 2017-ben szülőfalujába, Kétpóra rendelte a környékbeli települések vezetőit, és kerek-perec közölte velük:

ha nem adnak vaskos megrendeléseket az általa megnevezett cégeknek, ne is reménykedjenek uniós pénzekben!

A gyanú szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) több mint 500 millió forintnyi összegéről van szó.

Boldog István több százmilliós korrupciós ügyében nyomozhat az ügyészség

A fideszes országgyűlési képviselő több százmillió forintos önkormányzati megrendelések ügyében zsarolhatott több környékbeli polgármestert - állítja Hadházy Ákos az ügyészség tájékoztatására hivatkozva. Hadházy „helyi informátoraitól" értesült az ügyről, majd Polt Péterhez fordult azzal a kérdéssel, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben folyik-e olyan korrupciós nyomozás, amelyben önkormányzatok és egy parlamenti képviselő is érintett.

Az ügyben eddig egy letartóztatásról tudni: a Boldog István jobbkezeként ismert törökszentmiklósi fideszes önkormányzati képviselő, Fehér Petra került rács mögé. Ő volt annak a Körös Tisza Menti Településfejlesztő Egyesületnek az elnöke, amelyen keresztül az uniós pénzeket lenyúlhatták.

Letartóztatták a fideszes politikust, Boldog „táskás emberét"

Egy hónapra elrendelték F. Petrának, a kólafóbiás fideszes Boldog István jobbkezének előzetes letartóztatását - írja a torokszentmiklosi.hu helyi weboldal. Mint megkeresésükre a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztálya írta, F. P. ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság 2019.