Lajos futása

Kósa Lajos úgy válaszolt a kérdésekre, hogy egyre sem válaszolt.

A 90-es években a 7-es főút érdi szakaszán büszkén hirdette a tábla: "Érden érdemes". Az érdiek imádták a feliratot, különösen akkor, ha esett az eső, így a sártengerré váló utcákon való zötyögés közepette volt idejük azon gondolkodni, mennyire is érdemes az a bizonyos Érd.

A molinó mára eltűnt, de valami hasonló járhatott a Modern Városok Program keretében Érdre látogató Kósa Lajos fejében is, aki nyilván sejtette, hogy a komplett magyar sajtón kívül egy tucatnyi aktivista is várni fogja.

Formabontó módon kezdjük a végével: Kósa Lajos a sajtótájékoztató követően szabályosan elmenekült a helyszínről, olyannyira, hogy az őt szállító kisbusz versenyautókat megszégyenítő lendülettel hajtott el a helyszínről. A posztoló rendőrnek viszont nem szóltak, hogy nagyember ül az autóban, a szerv félre is intette azt, majd úgy egy perces tanácstalan tarkóvakargatás után tovább is engedte a miniszter urat. 

Nem véletlen volt a nagy sietség.

Kósa Lajos ugyanis a sajtótájékoztatón egyetlen kérdésre sem válaszolt érdemben, azokat megkerülve azt mondta: a rendőrség a nővel szemben csalás miatt eljárást indított. Hozzátette: egy olyan csalássorozat miatt folyik eljárás, mint amilyen a kunmediátoros bróker Marcsié volt. 

Szerinte őt a nő becsapta, az ellenzék pedig megpróbálja lejáratni. Sőt, ahogyan a korábbi, őt lejáratni kívánó korábbi kampányokról, úgy mint az örömlányos ügyről, vagy a portikos videóról, úgy erről is be fog bizonyosodni, hogy hazugság.

Kósa Lajos sajtótájékoztatója alatt ellenzéki aktivisták és politikusok, köztük - Vágó Sebestyén, a Jobbik képviselőjelöltje - hol zenét játszottak le, hol különböző táblákat tartottak a magasba:

"Hol a lóvé, Lajos?"

"Hol az 1300"

"Kié a 800 millió?"

"Ne hazudj, Lajos" 

- feliratú lapok és a bekiabálások nem zavarták meg különösebben a rutinos politikust, ő elmondta a kötelezőt, majd elviharzott.

Így sajnos a sajtó munkatársai által feltett kérdésekre, miszerint

"Alkalmasnak tartja-e miniszternek azt, akit egy szélhámos ilyen könnyedén át tud verni?"
"Tudott-e az édesanyjának esetleg átutalt 800 millió forintról, mikor utalták volna át ezt az összeget, mit vártak ezért cserébe?
"Tud-e arról, hogy az Ön által aláírt dokumentumot használták-e biztosítékként a kölcsönökhöz?"
"Önhöz került-e ebből a pénzből?"
"Ki fizette és mennyi volt a közjegyzői díj?"
"Igaz-e, hogy Ön kereste meg a hölgyet?"
"Tervezi-e a lemondását?"
"Nem tartották-e kockázatosnak aláírni egy 1300 milliárd forintról szóló szerződést?"
"Ön adott-e pénzt a hölgynek?"
"Ha tudott róla, akkor korábban miért nem tett feljelentést?"

- már nem válaszolt érdemben.

Kósa Lajosról és az 1300 milliárdról itt, a mai 800 milliós hírről pedig itt olvashat. Ráadásul mint kiderült, a miniszter együtt szurkolt a csalással megvádolt nő üzlettársával, és hogy ez ne legyen elég: Kósa Lajos maga jelentkezett a nőnél:

Kósa-gate: az örökös fia szerint Kósa maga jelentkezett a pénzért

Szabó Gáborné Matkó Mária az az asszony, akt Kósa Lajos előbb németnek, majd csengeri háztartásbelinek nevezett, és aki állítólag 4,35 milliárd eurót örökölt Németországból. A 4,35 milliárd euró forintra felszorozva mintegy 1350 milliárdot jelent, ami szinte felfoghatatlanul nagy összeg. A hvg.hu kedd este több csengeri háztartást is felhívott, hogy a helyiek hallottak-e már „Marikáról", akit a kormánypárti sajtó rögtön hitelteleníteni kezdett.