Tudatos és erős kormányzás - kötelező a maszkviselés, de mégsem az

Tudatos és erős kormányzás - kötelező a maszkviselés, de mégsem az

Ahogy korábban írtuk: kedd este a köztévében arról beszélt Orbán Viktor, hogy kötelező lesz a maszkviselés a köztereken, ami azért is számított újdonságnak, mert hétfői bejelentő videójában egy szó sem esett erről. 

Az esti interjú után azonban Magyarország Kormánya Facebook-oldal kirakott egy képet, amelyhez azt írták: "Kedd éjféltől kötelező a maszkhasználat a közterületeken is". Ugyanakkor a képen már az volt látható, hogy ez így ebben a formában nem igaz, ugyanis 

csak a 10 ezer főnél nagyobb településeken a polgármesterek egyes közterületeken kötelezővé tehetik a maszkviselést.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Magyar Közlöny szerint

"A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező."

Tehát a kormány úgy tette kötelezővé a maszkviselést, hogy a felelősséget a polgármesterekre hárította át. 

Rendeleti kormányzás - Semjén Zsolt máris módosítaná a választási törvényt

A legérdekesebb módosítás mindenképpen az, hogy nehezebb lesz pártlistát állítani, ugyanis a szövegben az szerepel, hogy "pártlistát az a párt állíthat, amely - legalább kilenc megyében és a fővárosban - legalább ötven egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított." Korábban elég volt csupán 27 választókerületben elindul. Azonban így több állami támogatáshoz juthatnak a pártok.