Kövér László egyenlőségjelet tett a Napkelte és a fideszes közmédia között

Döbbenetes éleslátás.

A Reflektor blog szerint a házelnök nem csak a választási körzetek átszabásáról beszélt a nyilvánosságra került januári felvételen, de arról is, hogy a közmédia meg sem próbál megfelelni a kiegyensúlyozott tájékoztatás feltételeinek.

Ez persze nem lehet újdonság annak, aki az utóbbi években akár csak egy percre is rátévedt saját szerencsétlenségére a közmédia valamelyik kanálisára, ahogyan az sem lehet meglepő, hogy egy fideszes politikus ezzel pontosan tisztában van. Az már inkább, hogy erről ilyen nyíltan és őszintén beszél az az ember, aki korábban rendszeresen ekézte a balliberális kormányok alatti torz médiaviszonyokat.

Amúgy joggal.

Hogy aztán a saját pártja megcsinálja ugyanazt, csak kissé továbbfejlesztve, természetesen közpénzből.

A januári felvételen Kövér László beismeri, hogy egyenlőségjelet lehet tenni a szocialista kormányok alatt lévő Napkelte elfogultsága és a jelenlegi M1 hangvétele között.

A bizalmas beszélgetés során a fideszes politikust a kérdező a médiaviszonyokról kérdezték.

Kérdező: "Azt mondta, hogy semmit sem tettek a választójog és a média kapcsán, amit az előzőek ne tettek volna meg – de aki, azokat is gazemberségnek gondolta, az gondolhatja ezeket is? Tehát, aki mondjuk a Napkeltét annak gondolta, az gondolhatja a mostani M1-et annak?"

Kövér: "Persze! ... [nem kivehető – talán: "jól látja"] Én annyiban... próbálom, tudom kivágni magam a nehéz helyzetemből ... [közönség nevet, nem kivehető] zavaros és csapda jellegű kérdés volt ... hogy ... igen, hát ööö ... különben ... hogy mondjam... Megbarátkoztam azzal a helyzettel, hogy úgy tűnik, az élet meg a politika, az már csak ilyen. Nem én találtam ki a játékszabályokat, ezt korábban talán már mondtam. Tehát nem én alakítottam ki a játékszabályokat."