Megnyugodhatunk, ma sem maradt nyertes közbeszerzés nélkül a Mészáros család

Megnyugodhatunk, ma sem maradt nyertes közbeszerzés nélkül a Mészáros család

232,5 milliós tendert nyertek.

232,5 millió forintot vághat zsebre a világ 2057. leggazdagabb emberének családi cége. A Mészáros Lőrinc gyermekeinek, valamint magának Mészáros Lőrincnek a cégbirodalmához tartozó Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. ilyen összeggel nyerte el a felcsúti Endresz György Általános Iskola új iskola engedélyezési tervdokumentációjának korszerűségi felülvizsgálata és továbbtervezése tárgyában kiírt közbeszerzési eljárást. A tender eredményéről szóló hirdetmény ma jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

Mészáros Lőrinc egyre jobban bevonja gyermekeit az üzleti életbe. Az oligarcha Konzum Nyrt.-je beolvad a szintén a hozzá tartozó Opus Global Nyrt.-be, piaci hírek szerint az így létrejövő, nagyságrendileg 350 milliárd forint saját tőkéjű cég elnöke Mészáros Lőrinc Beatrix nevű lánya lehet.

Veszélyes? Akkora tőzsdei cége van már Mészáros Lőrincnek, mint a ház! | Alfahír

Rendkívüli közgyűléseken döntöttek a társaságok a Konzum Nyrt. beolvadásáról az Opus Global Nyrt.-be hétfőn, az előzetesen közölt előterjesztések jóváhagyásával - hivatkozik az MTI a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT). A közgyűlések elfogadták a társaságok tavalyi mérlegbeszámolóit, a beolvadás szabályait, valamint a jogutód Opus Global Nyrt. alapszabályát. Felhatalmazták az igazgatóságokat az egyesülési szerződés aláírására.

A mostani tenderen nyertes kft. a FEJÉR B.-Á.-L. Zrt. leányvállalata, ennek tulajdonosai korábban egyharmad-egyharmad-egyharmad arányban a milliárdos gázszerelő gyermekei voltak. Egy hónapja számoltunk be róla, hogy Orbán strómanja egy tőkeemelés révén 10,6 százalékos arányban maga is tulajdonossá vált. Az általa megszerzett részvénycsomag azonban osztalékelsőbbségre jogosítja: a kivett nyereség fele Mészáros Lőrinc markát üti.

600 ezret pakolt gyerekei cégébe Mészáros - százmilliókat vehet ki belőle | Alfahír

A cégbírósági adatok alapján a portál azt írja: az alaptőkét 600 ezer forinttal emelték meg, méghozzá egyetlen, 600 ezer forint névértékű, osztalékelsőbbségre jogosító részvény kibocsátásával. Ezt az egyetlen részvényt vásárolta meg Mészáros Lőrinc, amivel vélhetően rendkívül jó üzletet csinált a felcsúti dollármilliárdos: a többi részvényes előtt, részesedésének arányánál kedvezőbb mértékben kaphat osztalékot.