L. Simon: A gyűlöletcunami miatt töröltem a posztomat

L. Simon: A gyűlöletcunami miatt töröltem a posztomat

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a Mandineren megjelent írásában fejtette ki, hogy a nagy életutat bejárt háziorvosos posztját nem azért hívta életre, mert "szembejött vele a valóság", ugyanis "pontosan ismeri a valós helyzetet".

L. Simon László egy azóta már eltávolított posztjában fakadt ki amiatt, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni. Ezt azután nehezményezte, hogy a 72 éves beteg – vélhetően tüdőgyulladásos – édesanyját arra kérte a háziorvosa, hogy ne menjen be a rendelőbe, mert megfertőz valakit.

Reagált L. Simon László kiakadására az érintett háziorvos

A Népszava kereste meg azt a háziorvost, Csáti Géza Attilát, akinek a neve L. Simon László Facebook-bejegyzése után lett ismert. L. Simon László egykori kulturális államtitkár és fideszes országgyűlési képviselő, a Nemzeti Múzeum igazgatója Facebook-bejegyzésben kelt ki magából, amikor a magyar egészségügy valósága őt is utolérte.

A főigazgató írásában kifejti, hogy többször járt édesanyjával a fehérvári kórházban és a magánegészségügyet sem szereti, sőt "édesanyám és én is hiszünk az állami egészségügyben, a tisztességesen dolgozó, felkészült orvosokban. A távgyógyítás általánossá válását viszont egy jó ideje komoly értetlenkedéssel és elégedetlenséggel figyelem".

Ezt követően L. Simon gyönyörűen köti át a posztjával kapcsolatos támadásokat a baloldallal, amit azért törölt, mert

mint a csahos kutyák, úgy ugrottak rám a kiváló baloldali újságírók és politikusok.

L. Simon azt is gyorsan kinahgsúlyozza, hogy az őrült gyűlöletcunami miatt törölte posztját, nem pedig azért, mert rászóltak fentről. Egy dologban viszont elismerte, hogy hibázott és ezért bocsánatot is kért:

Egy dolgot viszont sajnálok, hogy édesanyám háziorvosát név szerint említettem meg a posztomban. Bár továbbra sem értek egyet a gyakorlatával, ennyi év politikai rutinjával kezelnem kellett volna a pillanatnyi indulatomat. Ezért itt megkövetem őt.