1993, az áttörés éve: Lagzi Lajos először vendég Fridinél, és a vád szerint lopni kezdi az áramot

Jól elcsesztük azt a rendszerváltást.

Vallomások, fényképek és szakértői vélemények bizonygatják, Lajcsi tényleg lopta a vizet, az áramot és a gázt; Gyugyi Csilla megbízott főügyészségi osztályvezető ügyész elsőként a Hír Tv, Riasztás című, bűnügyekkel foglalkozó műsorában beszélt konkrétumokról.

"A nyomozás során az derült ki, hogy igen átgondolt megoldásokat tartalmazó művelet volt, és elég hosszú időn keresztül alkalmazták, hiszen már 1993–94-től kezdődően jöttek létre ezek a megoldások. 2014 októberében az áramszolgáltató két ellenőre megjelent a tatai apartmanházban, hogy ellenőrizzenek. Két vádlott attól tartott, hogy az ellenőrök észre fogják venni az illegális bekötéseket, amit egyébként elrejtettek, álcáztak. Két vádlott a két ellenőrnek több százezer forintot adott azért, hogy tekintsenek el az ellenőrzéstől. Emiatt két vádlottat vesztegetéssel is vádolnak"

– közölte.

Gugyi a Borsnak elmondta, hogy még ennél is sokkal konkrétabb kijelentésekre számíthatunk a bírósági tárgyalás során.

Lajcsit azzal vádolják, hogy összesen 50 millió forint értékben lopott áramot, gázt és vizet, rajta kívül tíz ember ül a vádlottak padján, köztük Lajcsi felesége, Boglárka is. Mellettük négy tulajdonostársuk, illetve több közműszolgáltató ellenőre is, mert kenőpénzeket fogadtak el.

Ha az ember rákeres az áramlopás vád szerinti kezdeti dátumára, egy másik roppant kellemetlen emlékkel találkozhatunk. Ugyanis ebben az évben volt először vendég a lakodalmas zenész a Friderikusz-showban.

Jól elcsesztük azt a rendszerváltást.