Mandela helyett Mengelét említett a Hitlerről is elismeréssel beszélő DK-s polgármester

Mandela helyett Mengelét említett a Hitlerről is elismeréssel beszélő DK-s polgármester

Nem tudni, hogy egy újfajta politikai irányzat van-e kialakulóban a Demokratikus Koalíció részéről vagy esetleg nem túl szerencsés passzban van Újbuda polgármestere, László Imre.

Mint ismert, nemrégiben egy testületi ülésen arról értekezett a politikus, hogy Adolf Hitlert nem véletlenül választotta meg az év emberének a Time magazin. 

„'36-ban vagy '37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejetett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az már nem igazán fér ebbe a képbe bele.”

- fogalmazott László Imre.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Adolf Hitlert a Time magazin valóban az Év emberének választotta, igaz, valójában 1939-ben került címlapra az 1938-as év díjazottjaként.

A DK-s politikus most a Heti TV-nél indította a hetet, ahol Nelson Mandela helyett Josef Mengeléről beszélt, aki az auschwitzi haláltábor rettegett orvosa volt, hátborzongató emberkísérletei miatt.

"A vita arról szólt, hogy Mengeléről el lehet-e nevezni utcát vagy teret"

– szögezte le a képviselő, aki csak a műsorvezetői visszakérdezés után kapcsolt, és úgy reagált:

„már teljesen meg van keveredve”.

Nos, azt nem tudjuk, hogy miért mindig a náci Németország egykori alakjain jár az újbudai polgármester esze, de legalább annyi bizonyos, hogy Adolf Hitlerről és Josef Mengeléről nem fognak utcát elnevezni a kerületben.