"Valahol ijesztő, hogy ez a nő egykor miniszter lehetett" - Szávay feljelentést tesz Lévai Katalin kamu ajánlásai miatt

Lévai nem igazán érti, mi történik körülötte.

Lévai ajánlásgyűjtő ívein több lapon is egytől egyik megegyeztek a nevek, még a sorrend is azonos volt a Jelen Tamás fideszes képviselőjelölt által leadott aláírásokkal. 

Elképesztően ostoba csalással akarta jelöltté tenni Lévai Katalint a Fidesz

A zuglói választási bizottság mai ülésén elutasította Lévai Katalin képviselőjelöltként való nyilvántartásba vételét. Több ajánlóívük egy az egyben megegyezett a Jelen Tamás fideszes jelölt által leadott ajánlóíveken szereplő nevekkel, a sorrend is azonos volt.- írja a Facebookon Szávay István, a Jobbik 14. kerületi jelöltje.

"Magyarán több mint valószínű, hogy a Fidesz kampánycsapatából valaki átadta az őket jóhiszeműen támogató polgárok adatait, aláírásaikat pedig Lévai Katalin, Medgyessy Péter egykori MSZP-s minisztere íveire hamisították"

 - írja pénteki Facebook-bejegyzésében Szávay István jobbikos zuglói képviselőjelölt.

Lévaiék faék-egyszerűségű, nagyon átlátszó csalása eleve nem utalt politikai vérprofizmusra, ám erre még képesek voltak rátenni még egy lapáttal. A botrány kirobbanását követően a kamupárt Facebook-oldalán megjelent közleményben (amelyhez egyébként egyetlen hozzászólás sem érkezett, és egyetlen ember osztotta meg: Lévai Katalin) a lebukott jelölt azt sérelmezi, hogy ő még nem kapta meg nyilvántartásba vételét elutasító határozatot, de az Index már közölte. 

"Az információk kiszivárogtatása és a titkos adatok kiadása a helyi választási iroda részéről bűncselekmény" - csapott az asztalra Lévai. Az elnökasszonynak azonban elfelejtettek szólni, hogy

a határozatot magában foglaló jegyzőkönyv az ülés után nem sokkal kikerült a zuglói választási bizottság honlapjára. 

A jobbikos jelölt is innen töltötte le, és az Index is erre hivatkozott. 

"Valahol azért ijesztő, hogy ez a nő egykor miniszter lehetett Magyarországon."

 - jegyzi meg Szávay. 

A politikus szerint a Zuglóban történtek felvetik a választás rendje elleni bűncselekmény, valamint a személyes adattal való visszaélés bűncselekményének alapos gyanúját, ezért a mai napon feljelentést tett a XIV. Kerületi Ügyészségen.