Hivatalos - Lionel Messi a PSG játékosa lett

Hivatalos - Lionel Messi a PSG játékosa lett

Farbrizio Romano játékosügynök megerősítette, hogy Lionel Messi 2023-ig aláírt a francia Paris Saint-Germain csapatához. Az argentin klasszis a legfrissebb hírek szerint évi 25 millió eurót keres majd, s ugyanekkora összeget kapott aláírási pénznek is. 

A támadó vasárnap könnyek között búcsúzott el a katalán egyesülettől, amellyel hiába egyezett meg a folytatásról, a spanyol liga pénzügyi fair play szabályai nem tették lehetővé, hogy új szerződést kössön az eladósodott Barcával.

A Paris Saint-Germain idén nyáron már három sztárjátékost - az olasz Gianluigi Donnarummát, a spanyol Sergio Ramost és a holland Georginio Wijnaldumot - szerződtetett ingyen, hiszen Messihez hasonlóan nekik is lejárt a megállapodásuk előző csapatuknál.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Messi 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a katalánok színeiben, mindkettő klubrekord. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát hétszer nyerte meg. Számtalan egyéni díja közül - a hat Aranylabdán kívül - kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.