Szél Bernadett kemény hangú levélben osztotta ki az LMP-t

"Büntetlenül nem lehet ezt csinálni."

Három és fél oldalas, a jelenlegi pártstruktúrát és a párt gyakorlati döntéshozó fórumait is bíráló levélben mondott búcsút az LMP tagjainak és tisztségeinek Szél Bernadett, az LMP eddigi társelnöke.

A párt éléről távozó politikus az LMP etikai bizottságának nyári döntéssorozata miatt hozta meg a mostani döntését, amit azzal indokolt, hogy

"egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez".

A levélben az LMP elnöksége is megkapta a magáét:

"Ti az Elnökségben pontosan kell, hogy tudjátok: közösségi döntéshozatalra szoktatott rendszerben nem lehet kampányt csinálni jól működő országos elnökség nélkül és mivel az elnökség a kampány előtt és a kampányban nem működött, gyakorlatilag mindenki, aki dolgozni akart, folyamatosan magára volt hagyva. Igaz ez a párt volt miniszterelnök-jelöltjére, a kampányfőnökre, annak helyettesére, de a jelöltekre is."

A volt társelnök szerint nem lehet úgy építeni, hogy a döntési jogkörök és felelősségi jogkörök teljesen külön vannak választva. Úgy látja, emiatt nem tud növekedni a párt, kampányban és éles helyzetben pedig ezért válik életképtelenné.

"Nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák"

- fogalmazott Szél Bernadett, majd a következőt kérte párttársaitól:

"A kampányban megbüntetett jó szándékú tagtársaimat rehabilitálják, jó hírnevüket és megítélésüket állítsák helyre politikai párt révén politikai eszközökkel".

Lemondott az LMP társelnöki pozíciójáról Szél Bernadett

Az LMP társelnöki és a frakcióvezetői posztjáról is lemondott Szél Bernadett - írja az Index. A politikus a párt etikai bizottságának döntései miatt határozta el a távozást, mert nem akar olyan "rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák".