Lukács szerint Orbánnak minden fontosabb, mint felkészülni a hazánkat is sújtó válságokra

Lukács szerint Orbánnak minden fontosabb, mint felkészülni a hazánkat is sújtó válságokra

A Jobbik frakcióvezetője amiatt kérte számon a kormányfőt, hogy a mai parlamenti nyitó beszédében nem vázolt fel világos képet és elkente a valóságot az igazi sorskérdésekben.

Lukács László György a miniszterelnök mai, a parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédére reagált, amiben szerinte nem vázolt fel világos képet és elkente a valóságot, különösen a magyar gazdaság problémáját nézve.

A Jobbik frakcióvezetője ennek kapcsán azt mondta, Orbán Viktornak minden más fontosabb, mint felkészülni a változó körülményekre, amiket hazánkat is sújtó válságok kísérnek. A kormányfő szerinte nem beszélt arról, Magyarország hogyan tud alkalmazkodni a változó helyzethez globálisan. Arról sem, hogy jelenleg is gazdasági válság van az országban, ezt pedig kínai hitelekkel orvosolnák, ami keleti elköteleződésekkel is jár.

Kifejtette, hogy "mágnesként vonzzák" a kormány erőltette akkumulátorgyárak az olcsó vendégmunkásokat is.

Csak tavaly 79 ezerről 120 ezerre duzzadt a "migránsmunkások" száma - figyelmeztetett, kiemelve:

Nem kérünk ezekből!

A jobbikos országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a lokális értékeket, helyi közösségeket, helyi gazdaságokat kell megerősíteni, melyek együtt túlélhetik a következő 10-20 év kihívásait.

Lukács megköszönte az árvízi védelemben tevékenyen részt vállalók munkáját. Ez is mutatja, hogy környezeti fenyegetettség fokozódni fog aszályokkal és további árvizekkel is - jelezte.

A politikus a "bűn áradásáról" is beszélt a hazai vidéken. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében több bűncselekmény volt, mint a fővárosban. Ez a drog térnyerését is okozza. Ezért Lukács a magyarok biztonságának szavatolására vár válaszokat a miniszterelnöktől, akinek kormánya több ezer embercsempészt is szabadon engedett az utóbbi időszakban.

A Jobbik mindig a rend pártján állt, és a klímahelyzet, az élelmezés, az energia és más kulcskérdésekben és ágazatokban is egy biztonságos Magyarországban hiszünk

- szögezte le Lukács László György.

(Címlapkép: Lukács László - Béli Balázs/Alfahír)