A Magyar Hang munkatársát is kihallgatták Mészáros Lőrinc cégének feljelentése miatt

A Magyar Hang munkatársát is kihallgatták Mészáros Lőrinc cégének feljelentése miatt

A napokban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az Átlátszó újságíróját követően a Magyar Hang munkatársát is kihallgatta, miután Mészáros Lőrinc cége feljelentést tett egyik cikkük miatt.

A megjelent anyagot kollégájuk, Gulyás Balázs még májusban publikálta arról, hogy Mészáros Lőrinc egyik cégének telephelyén, a Felcsúthoz közeli Bicskén található tó mellett két harci jármű parkol, amiről fotók is születtek.

Katonai páncélosok parkolnak Mészáros Lőrinc tavánál

A Magyar Hang pár hete került olyan információk birtokába, melyek szerint Mészáros Lőrinc bicskei tava mellett két harci jármű parkol. Ezután Hadházy Ákos független képviselő segítségét kérték a technikai felderítésben, a fotók elkészültek, a lap szakértője szerint az egyik egy BDRM-2-es páncélozott harci felderítő jármű, a másik le van ponyvázva.

A lap azt írja, hogy kollégájukat a rendőrségen tájékoztatták arról, hogy a cég feljelentése nyomán tiltott adatszerzés miatt nyomoznak, ami 3 évig terjedő szabadságvesztéssel járhat. A nyomozás természetesen nem amiatt indult, hogy vajon mit keres két harci jármű egy magáncég tava mellett, hanem a cikk megjelenése miatt.

A hatóság emberei arról kérdezősködtek a kihallgatás során, hogy

  • mi volt a hírértéke a cikknek,
  • ki engedélyezte lapnak a cikk megjelenését,
  • és hogy ki volt a Magyar Hang informátora

Gulyás Balázs jegyzőkönyvbe vetette, hogy tiltakozik az eljárás ellen, amit a független újságírás ellen elkövetett zaklatásnak minősít.