Elfogtak egy csaló ukrán férfit Budapesten, aki több millió forintért rendelt elektronikai cikkeket

Elfogtak egy csaló ukrán férfit Budapesten, aki több millió forintért rendelt elektronikai cikkeket

A budapesti rendőrök elfogtak egy ukrán állampolgárságú férfit, aki a gyanú szerint csalással megszerzett amerikai bankkártya-adatokkal Magyarországra rendelt milliókért elektronikai eszközöket – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu-n.

Mint írják, egy magyarországi pénzintézet feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen indult eljárás, miután a banki szakembereknek gyanús lett, hogy még augusztus végén valaki – feltehetően álnéven – több millió forintért rendelt meg elektronikai eszközöket. A megrendelő 26 amerikai bankkártya adatait felhasználva budapesti csomagpontokra kért kézbesítést.

A BRFK nyomozói augusztus 31-én Erzsébetvárosban csomagátvétel közben fogták el a feltételezett tettest. A férfi lakásán a rendőrök bontatlan csomagolású mobiltelefonokat, bluetooth fülhallgatókat és más vezeték nélküli elektronikai eszközöket találtak, amik feltehetően szintén hasonló bűncselekményekből származtak.

Milliókért rendelt mások kontójára

A budapesti rendőrök fogtak el egy ukrán állampolgárt, aki a gyanú szerint csalással megszerzett amerikai bankkártya-adatokkal Magyarországra rendelt elektro...

A 28 éves ukrán állampolgárt információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki az V. Kerületi Rendőrkapitányságon. A gyanúsított tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Végül a belvárosi rendőrök őrizetbe vették. A további nyomozás során vizsgálják, hogy az elfogott férfi hogyan juthatott mások bankkártya-adataihoz.