Magyarokat gyalázva görögözött a DK elnökségi tagja

Kulturális kérdés, hogy a magyarok - a németekkel ellentétben - pazarlóak, felelőtlenek, korruptak, nem gondolnak a jövőre, a DK elnökségi tagja szerint.

Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja, közösségi oldalán kifejtett véleménye szerint Görögországot nem a görögök finanszírozzák, hanem a Nyugat, nem kis mértékben a német adófizetők.

Kerék-Bárczy egyből ítéletet is mondott, rögvest két nép felett is, kulturális kérdésnek nevezve az ellentétet.

„És igen, ez kulturális kérdés is: a Nyugat (jelesül a németek) spórolósak, felelősen gondolkodnak, nem korruptak, sokat fektetnek az oktatásba és a technológiai fejlesztésbe, és általában is gondolnak a jövőre. A görögök (és persze a magyarok és még sokan mások az EU-ban) pont ezzel ellentétes módon élnek és gondolkodnak.”

Ezek szerint Kerék-Bárczy úgy véli, hogy a magyarok pazarlóak, felelőtlenek, korruptak, nem gondolnak a jövőre. A németek kulturális ellentétjei.
Innen csak egy lépés a megbélyegzés, a kollektív büntetés valamint egy antifasiszta tömegtüntetés, a görögözés és a magyarozás miatt.

A politikus egyébként a Sziriza győzelme kapcsán fejtette ki szélsőséges nézeteit. Érdekesség, hogy a Demokratikus Koalíció hajdani szövetségese a Párbeszéd Magyarország (PM) – egyébként Le Penhez, Putyinhoz hasonlatosan - üdvözölte a radikálisan baloldali, EU-szkeptikus Sziriza győzelmét.

Karácsony Gergely a PM társelnöke nemrégiben még az általa vezetett Zugló városházára is kitűzte az Európai Unió zászlaját, demonstrálva a Brüsszel iránti elkötelezettségét. Mostanra azonban a Párbeszéd Magyarország is megrészegült a Sziriza siker-sztorijától:

„A Sziriza hordozza milliók reményét, hogy van kiút az érzéketlen megszorítások politikájából…”

- írta a PM elnöksége közleményében.

Mindezek ellenére nem került távolabb egymástól a DK és a PM, hiszen Karácsony a Fidesszel is nagykoalíciót kötött. Így nem okozhat számára nehézséget, hogy egyszerűen szemet hunyjon a görögözés felett. Kerék-Bárczy Szabolcs is lehet, hogy elnézi a PM rokonszenvét a görögök és a radikális baloldal iránt, a 2018-as „kormányváltó összefogásban.”

A Jobbik is köszöntött eközben, de nem a Szirizát önmagában, hanem az új görög kormányt, amelynek része a jobboldali Független Görögök is.