Magyarország, én így szeretlek! Azért drágább itthon a benzin, mert a világban olcsóbb lett

Nehogy már olcsóbb legyen a kenyér!

Szombatra bruttó 6,35 forinttal emelkedett a 95-ös benzin, és 12,70 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára a júniusban elfogadott jövedékiadó-szabályozás miatt.

Ügyesek a fiúk!

Az új jövedékiadó-törvény a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok jövedéki adóját; emelkedik a jövedéki adó, ha a Brent olaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár alá süllyed, ha azonban 50 dollár fölé emelkedik a világpiaci ár, az adómértékek visszaállnak a korábbi szintre.

Az emelkedéssel a benzin átlagára 339-340 forintra, a gázolajé 345-346 forintra nőtt.

A magyarok kenyere: nem lesz, ki megsüsse, nem lesz, ki meg(v)egye

A minél inkább kritikussá váló munkaerőhiány egyre kézzel foghatóbb következményeit lesz kénytelen elszenvedni hamarosan a magyar lakosság, amennyiben az Orbán-kormány nem képes gyorsan és precízen beavatkozni. A Jobbik továbbra is átfogó járulék- és áfacsökkentést sürget annak érdekében, hogy ne dráguljon drasztikus mértékben a kenyér.

Most azt hagyjuk is, hogy ez a kormányzati törekvés mennyiben nevezhető szociálisan érzékenynek, hiszen - kivált a sütőiparban - a magyar kis- és középvállalkozások egyik legnagyobb ellensége az üzemanyagok magas ára. Ha a szállítási költségek nem csökkenek, a kenyér drágább lesz.