Örökre véget érhet Mason Greenwood pályafutása

Örökre véget érhet Mason Greenwood pályafutása

A Manchester United támadóját, Mason Greenwoodot kivették a FIFA offline módjából, és szintén kikerült a Vörös Ördögök keretéből, miután vasárnap nemi erőszak és testi sértés gyanújával letartóztatták - írja az Independent.

A klub vasárnapi közleménye szerint a 20 éves játékos határozatlan ideig nem is edzhet az együttessel. Greenwoodról egy korábbi barátnője töltött fel közösségi oldalára olyan videókat, fotókat és hangfelvételeket, amelyek alapján bántalmazással és szexuális zaklatással vádolta meg a csatárt. Ezek a felvételek azóta eltűntek az Instagramról, ám a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

A Manchester Greater Police még vasárnap közölte, hogy tudomást szereztek

„egy nő által közzétett online közösségi médiában megjelent képekről és videókról, amelyek fizikai erőszakról számoltak be”.

A rendőrség megerősítette, hogy „egy 20 év körüli férfit azóta letartóztattak nemi erőszak és testi sértés gyanújával”, és hétfőn délután közölték, hogy a gyanúsított továbbra is előzetes letartóztatásban van, és kihallgatják.

Amennyiben beigazolódnak az ellene felhozott vádak, örökre véget érhet a sportolói karrierje.

Mindeközben a Nike sportruházati cég is felfüggesztette a Greenwood szponzori szerződését. A Nike közleményében arról írt:

„Felfüggesztettük kapcsolatunkat Mason Greenwooddal. Mélyen aggódunk a nyugtalanító állítások miatt, és továbbra is szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet.”

A támadó a Manchester United saját nevelésű játékosa, amelynek felnőtt csapatában 2018-ban mutatkozott be, azóta 129 mérkőzésen 35 gólt szerzett.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}