Akit a magyar életeknél jobban érdekel a lopott pénz, az közönséges gyilkos

A marcali kórházért szállt síkra Jakab Péter és Steinmetz Ádám.

Jakab Péter elmondta, hogy a kormányzati "szakmai" álláspont ma annyi az egészségüggyel kapcsolatban, hogy be kellene tartani a tízparancsolatot, és rendben lenne minden, miközben

tízből négy magyar hal meg a kórházakban teljesen feleslegesen, a rendszerből pedig éves szinten 600 milliárd forint hiányzik.

Hozzátette:

"Ez hozzávetőlegesen a hazai korrupció éves becsült mértéke."

Szerinte, ha az oligarchák és a politikusok nem lopnának, akkor Marcaliban is jutna pénz modern kórházi ellátásra és arra, hogy a Somogy megyei egészségügyi dolgozók ne 130 ezer forintos fizetésért mentsék az emberi életeket.

Jakab Péter kiemelte, hogy a Jobbik ezért is tartja fontosnak a korrupció elleni küzdelmet és az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, különösen annak tükrében, hogy az Elios-botrány elkenése is megmutatta:

a hazai hatóságoktól nem várható érdemi korrupcióellenes fellépés.

Szavai szerint a legerősebb ellenzéki párt ezért biztat mindenkit, hogy vegyen részt a csatlakozásért folytatott aláírásgyűjtésben, mert

"a magyar embereknek nem afrikai szintű korrupcióra, hanem európai szintű egészségügyi ellátásra van szükségük".

A Jobbik szóvivője szerint az a miniszterelnök, akinek fontosabb a lopott pénz, mint a magyarok élete, nem érdemel különb elbánást, mint egy közönséges gyilkos.

Ha kérdezne a kórházigazgatótól, itt a lehetőség!

Steinmetz Ádám a Marcaliban uralkodó egészségügyi állapotokkal kapcsolatban megismételte a már a parlamentben is feltett kérdéseit:

"Miért érdekelt a kormány a marcali kórház leépítésében, mikor születhetnek újra gyermekek Marcaliban, mikor kapja vissza az egészségügyi intézmény az önállóságát?"

Felidézte, hogy Rétvári Bence államtitkár cinikus válaszából kiderült, hogy "a gyermekek és a szülő édesanyák biztonságát jobban szolgálja, ha 60 kilométert utazva, Kaposváron" szülnek.

Emlékeztetett, hogy Móring József Attila, a térség KDNP-s képviselője ígéretet tett rá, hogy jövő év elején közbenjár azért, hogy a kórház visszanyerje önállóságát, ám azt nem tudni, hogy ez szakmai, szervezeti vagy anyagi függetlenséget jelet-e majd.

A Jobbik parlamenti képviselője hozzátette:

megkereste dr. Moizs Mariannt, az intézmény főigazgatóját, hogy erről és a bezárt osztályok megszüntetéséről, a kórházi fertőzések mértékéről és a kórház több százmillió forintos adósságáról kérdezze.

Steinmetz arra is kitért, hogy a kórház már a város nagyjából 500 sportolójának sportorvosi vizsgálatát sem tudja lefolytatni.

Mivel az intézményvezető elzárkózott a személyes találkozótól és csak írásban hajlandó kommunikálni a problémákról, a Jobbik képviselője felhívással fordult a marcali polgárokhoz, melyben kérte:

akiknek testközeli tapasztalatuk van a helyi egészségügyi viszonyokról, november végééig küldjék el neki a kérdéseiket, melyeket ő továbbít az igazgató asszonynak.

Ezt e-mailben, Facebookon és a jobbikos szimpatizánsok révén tehetik meg a helyiek, akiknek Steinmetz Ádám megígérte, hogy a válaszokat mindenki számára elérhető módon teszi majd közzé.

A politikus hozzáfűzte: szomorú tendencia, hogy az állami intézmények vezetői nem szívesen találkoznak országgyűlési képviselőkkel, akiknek sokszor törvényi kötelezettségük ellenére sem hajlandók tájékoztatást adni az embereket érintő jelenségekről, problémákról.

[video:https://youtu.be/YehspAlg5Lk]