"Martonfa közös ügyünk!"

A Jobbik arra kéri a polgármestereket és a pártokat, hogy közösen álljanak ki a martonfai emberekért.

A jobbikos országgyűlési képviselő kiemelte: a hír hallatán érthető módon tiltakozási hullám indult minden érintett településen; csütörtökön például a martonfaiak félpályás útlezárással tiltakoznak a felelőtlen kormányzati tervek ellen.
 
Mirkóczki Ádám elismerte, hogy a kijelölt terület ugyan tényleg állami tulajdonban van, de azt már jó ideje igyekeztek a környékbeli falvak földművelés alá vonni, ám kormányengedély hiányában hosszú évek óta parlagon áll - fűzte hozzá a tisztánlátás kedvéért. Ezért is nevezte különösen cinikusnak azt a húzást, hogy a múltbéli igények és a lakosság egyhangú álláspontja ellenére odatelepítik a migránsokat, mi több, a jelenleg hatályos szabályozás értelmében a menekülttábor építése törvénysértő is.
 
A martonfai menekülttábor azonban nem csak a martonfaiak problémája, hiszen a kijelölt területről öt különböző település templomtornya látszódik és kevesebb, mint tíz kilométerre van az egyik pécsi hipermarket is - figyelmeztetett a nemzeti párt szóvivője.
 
Mindezek fényében a Jobbik arra kéri a közvetlenül és közvetve érintett települések vezetőit, a térség egyéni országgyűlési képviselőjét, Hargitai Jánost, illetve a többi parlamenti párt illetékes képviselőjét, hogy vegyenek részt a tüntetésen, álljanak ki választóikért, az ott élőkért. Ha nem vesznek részt a tüntetésen, és nem tesznek meg mindent a falvak békéjének megőrzéséért, akkor elismerik, hogy számukra fontosabb a frakció és az ultraliberális migránsvédő szervezetek érdeke, mint a magyar embereké - húzta alá az ellenzéki képviselő.
 
Mirkóczki Ádám közleményéből kiderül az is, hogy a Jobbik természetesen teljes mellszélességgel kiáll a tüntetők mellett, a csütörtöki tiltakozáson többek között Vona Gábor, a Jobbik elnöke is részt vesz.