Még mindig nem tudni, hogy volt-e Orbán-Mészáros-Pharaon csúcs az Adrián

Ön hol volt augusztus 4-én?

Bejárta a sajtót, hogy a már nem is annyira titokzatos szaúdi dollár-milliárdos, Ghaith Pharaon, illetőleg Felcsút forint-milliárdos polgármestere, Mészáros Lőrinc egymás mellett horgonyzott le az Adria-tengeren.

Csakhogy azon a napon (augusztus 4-én) Orbán Viktor is épp szabadságát töltötte, így felvetődhet, hogy esetleg a magyar miniszterelnök is ott lehetett Splitben.

A bűnöző Pharaonnal üzletelnek a miniszterek - a kormány szerint lehet, hogy ez nem is az az ember

Miközben az elmúlt egy év a kvótaellenes kampányról és a hazánk védelmét szolgáló helyes törekvéséről szólt, ezekkel párhuzamosan egyre gyakrabban bukkannak fel hírek kétes hátterű üzletemberekről, akik kiterjedt üzleti tevékenységet folytatnak Magyarországon kormányközeli emberek vagy kormánytagok segítségével - mutatott rá az országgyűlés szerdai ülésén Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője.

A DK érdeklődésére mindössze annyit válaszolt Havasi, hogy "Orbán Viktor Split közelében sem járt ebben az évben" Splitnek, ugyanakkor magánprogramjáról nem köteles beszámolni a kormányfő.

Csakhogy korábban Orbán Viktor az utazásairól mindig beszámoltak a nyilvánosságnak.

„A titkolózás arra engedhet következtetni, hogy Orbán és Pharaon ezen a napon is titkos üzleti tárgyalásokat folytathattak. A DK szerint biztonsági kockázatot jelent Magyarország és az Európai Unió számára, hogy a magyar miniszterelnök bűnözői körökkel tart fent személyes és üzleti kapcsolatot”

- idézi a 444.hu Gréczy Zsoltot, a Gyurcsány-párt szóvivője.