Megőrültek az emberek az ágyért, ami megvéd a földrengéstől, de szerencsére megérkeztek a trollok

Egy Wang Wenxi nevű kínai feltaláló még 2010-ben védette le azóta is fejlesztgetett találmányát, a földrengésbiztos ágyat, mely képes megvédeni tulajdonosát a természeti katasztrófától.

Ha az ágy érzékeli a rezgést, egyből egy kisebb méretű pánikszobává alakul, gyakorlatilag egy olyan fémkoporsó-szerű dobozba zárva ezzel az alvó embert, melyben a túléléshez szükséges étel, ital és gyógyszerkészletek is megtalálhatók.
 
Kínában gyakoriak a földrengések okozta halálesetek, ezért is tartották különösen fontosnak Wang találmányát.
 
Az ágy teveiről tavaly év végén jelent meg egy videó több helyen is, a SITI Cable Facebook-oldalára például viszonylag későn, december 30-án került fel, ám már itt is közel százezren lájkolták és 320 ezren osztották meg.
 
 
earthquake resistant bed

Earthquake resistant bed, designed in China.

Közzétette: SITI Cable – 2015. december 30.
 
A kommentelő persze külföldön is kommentelő, így nem meglepő, hogy a legnépszerűbb, több ezer lájkot kapó hozzászólások egytől egyig kötekedések. A trollok itteni alakítása pedig talán még magánál az ágynál is nagyszerűbbre sikeredett.
 
Az egyik hozzászólásban például arról értekeznek, hogy ha egy pár hevesebben esik egymásnak az ágyban, akkor a szerkezet földrengésnek érzékelve azt összecsukódik, de mivel valójában nem történt semmiféle katasztrófa, senki nem siet majd a segítségükre, a készlet elfogy, nekik pedig el kell dönteniük, hogy ki egye meg a másikat a túlélés érdekében.
 
Volt, aki elképzelte, hogy épp vacsorát főz, érzi, hogy földrengés van, gyorsan a hálószobába szalad, de az ágy már összecsukódott.
 
Akadt olyan is, aki azt nehezményezte, hogy a készletekhez nem lehet hozzáférni, mivel azok a matrac alatt vannak, neki válaszolva jelezték, hogy az ágy kínai gyártmány, így nem meglepő, hogy erre nem gondoltak a tervezők.
 
Egy másik hozzászóló azon nevetett, hogy ha valaki gyakran forgolódik álmában, a feje pedig épp lelóg az ágyról, mikor jön a földrengés, akkor a szerkezet nemes egyszerűséggel lefejezi.
 
Egy hölgy viszont pozitívan gondolkodott: mint írta, 
csak jön a földrengés, ő pedig máris egy koporsóban van.