Megszabadult cégeitől Orbán veje, de még nagyot kaszált belőlük

Tiborcz István, Orbán Viktor veje a "sajtótámadások miatt" eladja minden jelenlegi és jövőbeli közbeszerzésen érintett cégét.

Tiborcz azt tekinthette családját érő támadásoknak, hogy a sajtó és az ellenzék számára is érdekes témát szolgáltatott, hogy a miniszterelnök rokonának cége furcsa módon sorra nyerte a közbeszerzéseket.

A Népszabadság szombati számában található cikkből kiderül: Tiborcz István nagyot kaszált, mielőtt kiszállt a cégeiből. A lap a cégbíróságra leadott dokumentumokból megtudta: a közbeszerzéseket sorra nyerő társaság a 2014-es teljesítménye után 490 milliós profitjából 470 millió forint osztalékot fizetett tulajdonosainak, Tiborcz István és a volt MKB-vezér fia, Erdei Bálint vállalkozásainak.

Tiborcz azért nem szakít a cégvilággal: márciusban vásárolta meg a 2011-ben alapított HCS Experts Kft.-t, mely 2013-ban még csak 40 milliós forgalmat bonyolított, ám ez 2014-re már 553 millióra nőtt. A cégben az ügyvezető igazgató a testvére, Tiborcz Péter, aki korábban a NAV informatikai főosztályvezetője volt, ám ismeretlen okok miatt távozott a posztjáról – egyébként szintén idén márciusban.