Alig két hónap leforgása alatt megtízszerezte felhasználói bázisát a Meta

Alig két hónap leforgása alatt megtízszerezte felhasználói bázisát a Meta

Szűk két hónap leforgása alatt megtízszerezte felhasználói bázisát a Meta (azaz a korábban Facebook néven ismert cég) eddigi legkomolyabb virtuálisvalóság-platformja, a Horizon Worlds, amit a Facebook utódjának szánnak – írja a HVG.

Mint ismert, Mark Zuckerberg cége a metaverzumban látja a közösségi média jövőjét, egy olyan online világban, ahol a felhasználók virtuálisan játszhatnak, dolgozhatnak, beszélgethetnek, méghozzá virtuálisvalóság-headsettel a fejükön. A Horizon Worlds nevű virtuális világ 2021 decembere óta fogad 18 évnél idősebb felhasználókat.

A The Verge értesülései szerint a tavalyi „premier” óta megtízszereződött a felhasználók száma, amit Joe Osborne, a cég szóvivője meg is erősített a lapnak.

Szűk két hónap alatt 30 ezerről nagyjából 300 ezerre nőtt a felhasználó bázis.

Megjegyzendő, hogy ebben a számban benne vannak a Horizon Venues nevű, élő események közvetítésére szolgáló alkalmazás felhasználói is. A lap cikkében megjegyzi: mivel a platform még nincs negyed éve, hogy megnyitotta kapuit a szélesebb közönség előtt, így nehéz megmondani, hogy ez a növekedés folytatódik-e.